Vanaf 1 april 2024 is ons Filiaal Deurne open op maandag maar gesloten op donderdag / In zomermaanden Juli en Augustus is onze winkel in Schoten op maandag gesloten
Logo Hifi Corner High Fidelity

Begin en toekomst van RoomPerfect™ kamercorrectie

Lyngdorf RoomPerfect technologie hifi winkel

“Kijken we dan helemaal verkeerd naar kamercorrectie ?”

In de jaren negentig experimenteerden veel audiobedrijven met elektronische kamercorrectie, met beperkt succes. Ondertussen had een team onder leiding van Peter Lyngdorf al zijn eerste RCS, Room Correction System, ontwikkeld.

Alles zag er goed uit in de grafieken, maar de resultaten waren gemengd; net als bij elke andere elektronische kamercorrectie leken sommige akoestische problemen in de kamer opgelost maar andere niet. Tijdens het luisteren naar muziek of soundtracks was nog niet iedereen tevreden met het resultaat.

Al snel na de oprichting van Lyngdorf Audio in 2005 werd een geheel nieuwe aanpak gevolgd.

Lyngdorf Audio wat een start-up!

De Lyngdorf-ingenieurs hadden al ’s werelds eerste volledig digitale versterker ontwikkeld, de iconische Millennium, en de eerste reeks echt moderne digitale voorversterkers en eindversterkers.
En dan Lyngdorf’s interpretatie van kamercorrectie, genaamd RoomPerfect™. Dat was letterlijk de kers op de taart: een digitale geluidskalibratie om akoestische problemen in de ruimte tot een minimum te beperken, dit correctiesysteem was – en is nog steeds – heel anders dan elke andere elektronische kamercorrectie op de markt.

Peter Lyngdorf vertelt waarom hij RoomPerfect™ ontwikkelde


“Ik ontwerp en verkoop al vele jaren luidsprekers, versterkers en dergelijke. Telkens wanneer ik naar klanten ging, was ik een beetje geschokt wanneer ik hoorde dat onze luidsprekers zo totaal anders klonken.”

“Wat men zich niet realiseert, is dat als je de beste luidspreker ter wereld koopt en je deze in jouw ‘normale’ woonkamer plaatst, ongeveer 85% van het geluid dat we horen uit de kamer komt. Meestal is die 85% niet zo goed.

Peter Lyngdorf, Steinway LyngdorfBekijk het gehele interview met Peter Lyngdorf over RoomPerfect™ op bestofhighend.com 

Peter Lyngdorf about why he started RoomPerfect™ 

“I’ve been designing and selling loudspeakers, amplifiers, and all of that for many, many years. Whenever I went out to see customers, I was always kind of shocked to hear that our speakers sounded completely different.“

“One of the things that people don’t realize is that if they buy the best speaker in the world and put it in their normal living room, about 85% of the sound they hear is coming from the room. Typically, those 85% are not so good.“

Peter Lyngdorf, Steinway Lyngdorf

De eerste reacties

RoomPerfect™ werd voor het eerst gelanceerd als een optionele upgrade van de Lyngdorf TDAI-versterkers en later kwam het kamercorrectie systeem beschikbaar als een stand-alone processor, de RP-1.
Tot dan toe werden digitale kamercorrecties, vooral in stereo muzieksystemen, nooit echt succesvol of leuk gevonden, maar RoomPerfect™ werkte zo anders dat het voor een totale positieve verrassing zorgde.

Steven Stone, enjoythemusic.com, 2007
“You, too, will discover the joys of RoomPerfect are hard to deny.”

Ed Momcus,Dagogo, 2008
“RoomPerfect does not try to correct speaker performance. Instead, …”

Robert E. Greene, The Absolute Sound, 2008
“Regular stereo seems blurry by comparison.” 
lees verder over Lyngdorf Audio TDAI 2200 digital amplifier met Roomperfect room correction

Luisteren met RoomPerfect™ – “Een onmisbaar onderdeel van onze muziekervaringen”

“Na een concertopname van klassieke muziek die ik in 2006 maakte, was ik zo onder de indruk van de verbeterde luisterervaring door RoomPerfect™ dat ik de mastering zelfs nog meer kon perfectioneren.”

“Voor ons als Lyngdorf-dealer en distributeur is RoomPerfect™ een onmisbaar onderdeel geworden van al onze muziekervaringen, omdat het zorgt voor een meer respectvolle muziekweergave in elke akoestische omgeving, voor alle soorten muziek.”

Willy Van de Velde, HiFi Corner Trading, Lyngdorf Audio distributor in BeNeLux

Listening with RoomPerfect™ – “An indispensable part of our music experiences”

“After a classical concert recording I made in 2006, I was so impressed with the improved listening experience through RoomPerfect™ that I was able to perfect the mastering even more.

As a Lyngdorf dealer and distributor, RoomPerfect™ has become an indispensable part of all our music experiences, as it ensures a more respectful music reproduction in any acoustic environment, for all types of music.”

Willy Van de Velde, HiFi Corner Trading, Lyngdorf Audio distributor in BeNeLux Hifi Corner Trading

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om actuele informatie, nieuws, inzichten en promoties te ontvangen.
Recente artikelen
Wist je dit al?
Superieure streaming amplifier Lyngdorf TDAI-1120

Lyngdorf Audio, een Deense fabrikant van high-end audioapparatuur, heeft onlangs de TDAI-1120 geïntroduceerd, een compacte en zeer complete streaming amplifier. Deze kleine versterker is onderdeel

Prijslijst op aanvraag

Voor de prijsopgave van dit merk graag mailen naar;

HIFI CORNER TRADING | Willy Van de Velde
vandevelde@hificornertrading.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om actuele informatie, nieuws, inzichten en promoties te ontvangen.