Yamaha WXA-50 bekroond met ‘Product van het Jaar’ door audiovideo2day

Yamaha WXA-50

 

De baanbrekende streamingversterker Yamaha WXA-50 werd begin deze maand bekroond met de titel ‘Product van het Jaar’ door het magazine audiovideo2day. En dat is zeker niet zonder reden, want de WXA-50 heeft capaciteiten om ‘U’ tegen te zeggen.

In de review is Dirk Voordeckers van audiovideo2day vol lof over de unieke Yamaha WXA-50. Deze versterker beschikt immers over het alom geprezen MusicCast multiroom draadloos streamingsysteem. En MusicCast is eveneens uniek; het systeem vinden we terug in een resem aan Yamahaproducten (AV-receivers, soundbars, luidsprekers,…) die onderling eenvoudig geconnecteerd kunnen worden om een opvallende luisterbeleving bij je thuis te creëren.

Yamaha is toonaangevend in afspeelkwaliteit, en combineert in de WXA-50 die audiofiele kwaliteit met streamingsmogelijkheden. Denk aan Qobuz, Spotify, Pandora, Napster, Juke enzovoort. Je kan ook gebruik maken van internetradio, high resolutionmuziek, Bluetooth en externe bronnen als usb, televisie, platenspeler of blu-rayspeler.

“Je verbindt gemakkelijk al je MusicCast-toestellen in huis en speelt niet alleen af hoe en wat je wil, maar ook waar.”

Bovendien past het toestel met zijn eenvoudige maar stijlvolle looks in elk interieur en bij elke installatie. De metalen behuizing in twee subtiele kleuren heeft ook nog eens de handige afmetingen van 214×51,5 mm, zodat je hem naar wens kan plaatsen. Dat kan trouwens zowel horizontaal alsook verticaal.

Tijdens de luistertest van audiovideo2day deed de Yamaha WXA-50 ook verbazen.

“Hoe meer we beluisterden, hoe meer we ons afvroegen hoe er zo veel geluid uit zo’n klein toestel kan komen.”

Deze klasse D-versterker kan dus, ook met een laag verbruik, een enorm vermogen aan de dag brengen.

Audiovideo2day besluit kort maar krachtig dat de Yamaha WXA-50 zijn prijs meer dan waard is:

“Mocht je me blinddoeken en naar de WXA-50 laten luisteren, zou ik het dubbele of zelfs driedubbele van de prijs neertellen. Zéker als je de streaming-functie in je achterhoofd houdt.”

Meer moet er niet gezegd worden! Lees de volledige review op audiovideo2day en kom naar onze winkels om zelf deze verbazingwekkende versterker te bewonderen.

1 reactie

  1. […] nieuws dat de Yamaha WXA-50 versterker door het online magazine AudioVideo2day werd verkozen als product van het jaar 2016. Sinds de release van het toestel in 2015 heeft het innovatieve streamingsysteem MusicCast weer […]