Yamaha stelt de YAS-103 en YAS-93 voor

Yamaha YAS-103 soundbar

Yamaha’s nieuwe Soundbars YAS-103 en YAS-93 maken indruk met hun 7.1 Surround Sound uit slechts één langwerpige luidsprekerbehuizing. Fascinerende surround effecten, krachtige bassen en een bijzonder eenvoudige installatie zorgen voor de perfecte start in de wereld van Home Cinema.
7.1-geluid
De Yamaha YAS-103 soundbar en YAS-93 maken gebruik van Yamaha’s Air Surround Xtreme technologie, voor 7.1 Surround Sound met slechts twee luidsprekers. Voor deze indrukwekkende geluidsbeleving worden complexe algoritmes toegepast, die Yamaha als uitvinder van de Soundbar de afgelopen 10 jaar heeft geperfectioneerd. De geïntegreerde digitale versterker biedt met een totaal vermogen van 120 watt de juiste aandrijving. Naast de beide 6,5 cm-luidsprekers bevindt zich ook een dual-subwoofer met twee 7,5 cm-drivers in de compacte behuizing. Samen met Yamaha’s Advanced Bass Processing zorgt dit voor een beleving van krachtige diepe tonen.

Best verstaanbare spraak bij gelijkmatig volume
Yamaha heeft beide Soundbar modellen bovendien voorzien van unieke technologieën om te genieten van pure Home Cinema. UniVolume analyseert voortdurend het volume en past dit aan op een gelijkblijvend niveau – veel te harde reclame-onderbrekingen en volumesprongen bij het omschakelen behoren daarmee tot het verleden. Clear Voice geeft dialogen en stemmen harder weer, zonder de geluidskwaliteit te beïnvloeden. Op die manier is uitstekend verstaanbare spraak gegarandeerd, bij action-blockbusters, sportuitzendingen of nieuwsprogramma’s.
Muziekstreaming en bediening met de app voor iPhone, iPad en Android
Terwijl beide Soundbar modellen qua geluid identiek zijn, beschikt de YAS-103 over een geïntegreerde Bluetooth-module. Daarmee kan de favoriete muziek heel comfortabel draadloos worden overgedragen naar een smartphone, notebook of tablet. En met Yamaha’s exclusieve Music Enhancer technologie hebben daarbij ook gecomprimeerde audioformaten een volle, heldere klank. Bovendien kan de YAS-103 worden bediend met Yamaha’s gratis Home Theater Controller-app voor iOS en Android.
Controle met elke afstandsbediening
De Infrarood Flasher (IR-Flasher) leidt de signalen van de afstandsbediening door, zodat bediening ook mogelijk is bij een afgedekte IR-sensor. Dankzij de IR-leerfunctie is het mogelijk om de Soundbar en de TV met een IR TV-afstandsbediening aan en uit te zetten en het volume te regelen. De YAS-103 en YAS-93 kunnen ook ruimtebesparend aan de wand worden bevestigd.
Prijs en beschikbaarheid
Yamaha’s nieuwe Soundbars zijn vanaf maart verkrijgbaar in de handel. De adviesverkoopprijs bedraagt 239,00 euro inclusief btw voor de YAS-103 en 189,00 euro inclusief btw voor de YAS-93.