Yamaha soundbars maken van WK een belevenis

Het grootste voetbalfeest ter wereld is er! Yamaha levert daarvoor de passende stadionsfeer direct in de woonkamer: de Yamaha soundbars YAS-93 en YAS-103 en de Soundprojector YSP-1400 maken van iedere wedstrijd van het WK 2014 ook een geluidsspektakel. Dankzij krachtig geluid en een realistische surround-sound bevinden voetbalfans zich midden in de wedstrijd – de perfecte aanvulling op grote televisies. Een bijzonder eenvoudige installatie zorgt voor het inrichten in een handomdraai, zonder een maandenlang trainingskamp. Door de unieke Yamaha Clear Voice techniek is het commentaar, ook bij de hoogste extase in het stadion, altijd duidelijk te verstaan.

Tijdens het WK 2014 veranderen heel veel Nederlandse woonkamers in een supportershome thuis – daar mag de perfecte stadionsfeer natuurlijk niet ontbreken. Maar terwijl moderne flat-tv’s wel een briljant beeld op hoge resolutie leveren, is het geluid helaas vaak van mindere kwaliteit. Daarvoor bieden de soundbars van Yamaha de passende surround-sound, om thuis van de pakkende WK-sfeer te kunnen genieten.

Yamaha soundbars YAS-93 en YAS-103 zorgen voor stadionsfeer

Met YAS-93 en YAS-103 biedt Yamaha twee soundbars voor de startersklasse aan die met slechts twee luidsprekers in een langwerpige behuizing een excellent 7.1-surround-sound produceren. Daarvoor wordt de AirSurround Xtreme technologie ingezet die gebruikmaakt van complexe algoritmen, die Yamaha als uitvinder van de soundbar in de afgelopen tien jaar steeds verder heeft geperfectioneerd. Door de compacte afmetingen kunnen de soundbars, zonder veel ruimte in te nemen, voor de televisie worden opgesteld of aan de muur worden bevestigd. Dankzij de ongecompliceerde installatie met slechts één kabel kunt u gegarandeerd meteen genieten van het perfecte stadiongeluid al voor het eerste fluitsignaal – ook als de soundbar pas kort voor het begin van de wedstrijd wordt aangesloten.

Digitale Soundprojector YSP-1400 voor ambitieuze fans

Voor ambitieuze voetbalfans biedt Yamaha de Digital Sound Projector YSP-1400 aan. Deze produceert eveneens een briljant ruimtelijk geluid uit slechts één behuizing, maar maakt voor authentieke 5.1 surround-sound gebruik van acht gerichte luidsprekers. Via gerichte geluidsreflecties in de ruimte genereren zij een echt ruimtelijk geluid. Maar liefst twee geïntegreerde subwoofers zorgen bovendien voor de bijpassende beleving van lage tonen. Net als bij de soundbars voor de starterklasse heeft Yamaha vooral gelet op compacte afmetingen voor een eenvoudige opstelling en op een eenvoudige installatie.

De optimale voetbalbelevenis op televisie met UniVolume en Clear Voice

Unieke Yamaha-technologieën zorgen voor onbezorgd voetbalplezier: dankzij UniVolume wordt het volume van verschillende bronnen en uitzendingen automatisch afgestemd op een gelijkblijvend niveau, om zo de omslachtige volumeaanpassing met de hand overbodig te maken. Vooral bij reclameondebrekingen is dat erg handig! Clear Voice zorgt voor optimale verstaanbaarheid van spraak – zo kunnen de commentatoren, ook tijdens de grootste voetbalextase, altijd duidelijk worden verstaan.

Muziek en eenvoudige bediening via Bluetooth

Yamaha soundbars kunnen heel eenvoudig via de smartphone of tablet worden bediend. Daarvoor staat de gratis AV Controller App ter beschikking. YAS-103 en YSP-1400 beschikken bovendien over een geïntegreerde Bluetooth-module. Op die manier kan er na de wedstrijd draadloos muziek worden afgespeeld op de soundbars, om zo voor een ware feeststemming te zorgen.

De Yamaha soundbars zijn per direct in de handel verkrijgbaar. De advieswinkelprijs inclusief btw bedraagt 189,00 euro voor de YAS-93 en 239,00 euro voor de YAS-103. De Digital Sound Projector YSP-1400 kost 399,00 euro inclusief btw.