Yamaha A-S301 en A-S501geïntegreerde versterkers

Yamaha presenteert met de modellen A-S301, A-S501 en A-S701 een nieuwe generatie versterkers met symmetrische kanaalopbouw.

Ze combineert bovendien hoogwaardige onderdelen en optimale signaalwegen met een elegante aluminium behuizing.

Symmetrische kanaalopbouw op basis van het ToP-ART-concept

De nieuwe geïntegreerde versterkers zijn gebaseerd op Yamaha’s ToP-ART-concept (Total Purity Audio Reproduction Technology), dat zorgt voor een directe verwerking en overdracht van de audiosignalen. Op die manier wordt de invloed van storende geluiden en vervorming geminimaliseerd. Bovendien wordt gebruikgemaakt van een symmetrische kanaalopbouw wat zorgt voor een uitmuntend geluid. De ART (Anti-Resonance and Tough) Base onderkant van de behuizing en de solide middenrail zorgen voor extra stabiliteit en demping van trillingen. De A-S301 produceert 95 Watt per eindtrap, de A-S501 beschikt over 120 Watt en de A-S701 realiseert maar liefst 160 Watt.

Op basis van jarenlange expertise vervaardigd met hoogwaardige componenten

Met 125 jaar ervaring in de productie van instrumenten en een excellente reputatie op het gebied van hifi staat Yamaha voor ultiem geluid vol muzikaliteit. Het gerenommeerde Japanse bedrijf heeft deze jarenlange expertise gebruikt om de nieuwe geïntegreerde versterkers te ontwikkelen vanuit de gedachte van de ‚Natural Sound’. Daarom klinkt de muziek zoals de kunstenaar deze heeft bedacht. Daar dragen de hoogwaardige onderdelen aan bij: speciaal vervaardigde laadcondensatoren en nettransformatoren en luidspreker-relais met een directe signaalweg staan garant voor een excellente signaalverwerking, ook onder veeleisende omstandigheden. Bovendien beschikken de geïntegreerde versterkers over een eenpuntsaarding en geëxtrudeerde aluminium koelcomponenten.

Traploze Loudness, Pure Direct Mode & CD-Directe-Versterking

Op het front van alle drie modellen bevindt zich een nieuwe analoge Loudness-bediening. Gescheiden van de normale volumeregeling kan op die manier de balans tussen hoge en lage tonen worden geregeld en het natuurlijke verlies van hoge en lage frequenties wordt op die manier op ideale wijze gecompenseerd. Bovendien bieden de nieuwe versterkers Yamaha’s Pure Direct-modus, die het signaal desgewenst om alle niet-noodzakelijke schakelingen heenleidt. Deze verkorting van de signaalweg verhoogt de puurheid van het geluid en zorgt voor de ongestoorde weergave van de subtielste muzikale nuances, zonder nadelige invloed op het maximale uitgangsvermogen. De A-S701 beschikt bovendien over CD-Directe-Versterking. Dankzij een directe verbinding naar de cd-ingang maximaliseert dit de signaal-ruisafstand bij het afspelen van cd’s.

Digitale aansluitingen voor televisie en Blu-ray-speler

De nieuwe geïntegreerde versterkers beschikken over een optische en een coaxiale digitale ingang. De optische ingang is bijvoorbeeld voor het televisiegeluid en de coaxiale ingang voor het audiogeluid van de Blu-ray-speler. Het signaal blijft daardoor permanent digitaal, wat een pure, dynamische klank uit alle bronnen garandeert – van sport- en andere televisieprogramma’s, films tot en met concertopnames. Via de subwoofer-aansluiting kan de lage-tonen-weergave van het systeem extra worden geperfectioneerd. Een platenspeler met MM-Phono-module kan eveneens worden aangesloten. Bij de A-S501 zorgen de vergulde aansluitingen voor luidsprekers, de coaxiale ingang en de analoge cd- en phono-ingangen voor optimale aansluitingskwaliteit. De A-S701 beschikt zelfs over vergulde aansluitingen voor alle ingangen en luidsprekers.Yamaha presenteert de nieuwe geïntegreerde versterkers voor het eerst op IFA 2014 in Berlijn. Ze zijn vanaf september verkrijgbaar in de vakhandel. De adviesverkoopprijs inclusief btw is 349,00 euro voor de A-S301, 449,00 euro voor de A-S501 en 649,00 euro voor de A-S701.