Nieuwe Yamaha receivers introduceren je aan Home Entertainment

 

De nieuwe Yamaha meerkanaals-receivers Yamaha RX-V483 en RX-V383 zijn er, en ze hebben meer functionaliteiten dan ooit tevoren. Dat combineren ze dan ook nog eens met een erg leuk prijskaartje.

MusicCast is één van de laatste Yamaha-pareltjes, en nu ontbreekt deze functionaliteit gelukkig ook niet in de Yamaha RX-V483. Door MusicCast verbind je al je toestellen met elkaar waardoor je ze niet enkel via de handige MusicCast-app kan bedienen, ze vormen dan een heus netwerk dat perfect is afgesteld.

HDR is nog zo’n recent snufje dat in beide nieuwe receivers zit. Samen met Dolby Vision en 4K/UHD-beeld zorgt dit voor een explosie van kleuren en scherpte op je beeld. En dat ook bij de kleinere modellen uit de RX-V83-serie. Met vier hdmi-ingangen zit je verder alvast goed qua aansluitingen. Zowel de Yamaha RX-V483 en RX-V383 zijn uitgerust met 5.1-surround en ondersteunen Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Op vlak van DSD ondersteunt de RX-V483 DSD 2.8mHz/5.6mHz en high resolution bestanden in zowel FLAC als WAV (24bit/192kHz). Het Virtual Cinema Front met maar liefst vijf ingebouwde luidsprekers zorgt voor een ware surround-ervaring, en zo valt je behoefte aan rear-speakers ook weg. De RX-V383 voorziet je van extra punch door de Extra Bass.

Je leest het, een hoop functionaliteiten! Maar geen paniek: de bediening is erg simpel. De inmetingsfunctie YPAO zorgt voor feilloze instellingen vanaf het eerste gebruik, en Cinema DSP (3D bij de Yamaha RX-V483) garandeert een perfect klankveld. Met ECO mode verbruiken deze receivers bovendien maar liefst twintig procent minder.

Vanaf mei kan je deze prachtige Yamaha-receivers komen bewonderen in onze zaak, dus hou alvast een gaatje vrij in je agenda!