Yamaha A-S2100 en CD-S2100 combinatie

Yamaha A-S2100 CD-S2100

Yamaha presenteert een nieuw hifi-ensemble bestaande uit de A-S2100 geïntegreerde versterker en de CD-S2100 sacd-speler met USB-DAC.

Deze nieuwe stereogeneratie biedt met exclusieve componenten en geoptimaliseerd schakelingendesign een unieke geluidsbeleving en een uitzonderlijke muzikaliteit.

A-S2100: Geheel symmetrische geïntegreerde versterker met muzikale expressie

De basis van de Yamaha A-S2100 vormt Yamaha’s Natural Sound-filosofie – een hoogwaardige geïntegreerde versterkerschakeling met geheel symmetrische opbouw zorgt voor een signaalverwerking zonder enig verlies. Daarmee beleeft de luisteraar de muziek zoals deze door de kunstenaar is bedacht – met een groot dynamisch bereik en een fantastische weergave van de details. Het design van de eindtrappen is gebaseerd op de YAMAHA-technologie voor ongeaarde symmetrische versterking. Dit zorgt voor een optimale Push-Pull-werking van de uitgangstrap en elimineert de effecten van spanningsschommelingen. Bovendien bestaan de uitgangselementen uit MOSFET’s met gelijke polariteit aan de plus- en de minzijde. Op die manier ontstaan er geen schommelingen in de geluidskwaliteit door een verschillende polariteit.

De Yamaha A-S2100 beschikt over een versterker voor hoofdtelefoon en over een Phono-versterker voor MC- en MM-systemen; beide zijn geheel gescheiden opgebouwd voor de hoogste kwaliteit. Een precieze volumeregeling met drievoudige parallelschakeling zorgt voor een snelle reactie op veranderingen van het volume en voor een excellente helderheid van de weergave. De hoogwaardige bouwwijze met een geoptimaliseerde gewichtsverdeling en massief binnenframe en de speciaal ontwikkelde metalen pootjes staan garant voor de hoogste stabiliteit en stijfheid. Zo wordt de invloed van storende trillingen aanzienlijk verminderd.

CD-S2100: Hoogwaardige cd-speler met USB-DAC-functie

Met de CD-S2100 combineert Yamaha een cd-speler en USB-DAC in één hifi-component. De drive speelt cd’s en sacd’s met een uitzonderlijk precieze signaalverwerking af en de stabiele constructie voorkomt storende trillingen. Bovendien kan de CD-S2100 audioformaten op hoge resolutie tot maar liefst 192kHz/24Bit van USB-opslagmedia of direct vanaf PC/Mac via een USB-DAC-functie afspelen. Als D/A-converter maakt Yamaha gebruik van de ES9016 van ESS Technology, die overtuigt met zijn precieze verwerking van 32-bit audio en met zijn verwerking van grote hoeveelheden data. Bovendien wordt in de CD-S2100 gebruikgemaakt van een innovatieve, ééntraps analoge configuratie van de I/V-converter-schakeling voor het puurste geluid. Het nieuwe design van de schakelingen elimineert op efficiënte wijze verliezen bij de geluidsoverdracht en de links-rechts-symmetrische opbouw met volledige scheiding van de digitale en de analoge componenten voorkomt wisselwerkingen, die de weergave nadelig zouden kunnen beïnvloeden. De schakelingen achter de D/A-converters versturen het signaal via configuraties met symmetrische plus- en minzijden. Verbonden met de geïntegreerde versterker A-S2100 ontstaat een onvervalste muziekweergave zonder enig signaalverlies.

De perfecte combinatie van hifi-geluid en elegante uitstraling

De behuizing van de A-S2100 en de CD-S2100 is geconstrueerd met het oog op optimale geluidseigenschappen – van de keuze voor aluminium als materiaal tot en met de constructie van de stabiele cd-lade van de CD-S2100. Bovendien heeft Yamaha het hifi-ensemble een hoogwaardige uitstraling gegeven dat de excellente geluidskwaliteit nog eens extra onderstreept in zijn uiterlijke verschijning. Het samenspel tussen het front van geborsteld aluminium en de gelakte zijkanten van echt hout straalt pure elegantie uit. Ieder individueel element – de VU-meters van de A-S2100, het halfspiegelende display van de CD-S2100, de bedieningselementen van gefreesd aluminium – draagt bij aan de unieke uitstraling van de S2100-serie.