Yamaha Aventage RX-A470 en RX-A840

Met de netwerk-AV-receivers RX-A740 en RX-A840 presenteert Yamaha twee nieuwe modellen van de AVENTAGE-serie.

Het audiofiele duo Yamaha Aventage RX-A470 en RX-A840 is als de perfecte start voor de High-End-klasse gepositioneerd en ze bieden excellente audio- en videokwaliteit in 24bit/192kHz respectievelijk 4K Ultra HD. De speciaal geselecteerde onderdelen en innovatieve Yamaha-technologieën staan garant voor de beste film- en muziekbeleving. Zo zorgt bijvoorbeeld CINEMA DSP 3D voor een nog intensievere beleving van de thuisbioscoop en games. Uitgebreide netwerkmogelijkheden maken streaming in thuisnetwerk vanaf de computer of een NAS mogelijk. Bovendien worden Apple Airplay, Spotify, Napster en internetradio ondersteund.

Yamaha sluit geen compromissen wanneer het gaat om het geluid van de beide nieuwe AVENTAGE-modellen: de 7.2 surround-sound wordt bij de RX-A740 krachtig met 150 Watt per kanaal versterkt, de RX-A840 biedt zelfs 160 Watt per kanaal. Er zijn uitsluitend met de hand geselecteerde onderdelen gebruikt voor een excellente weergavekwaliteit, zoals bijvoorbeeld de Burr-Brown DAC’s met 24bit/192 kHz voor alle kanalen. Alle afzonderlijke componenten van de AV-receivers – van de elektronische onderdelen, de vijfde staande voet met Anti-Resonance Technology (A.R.T. Wedge) tot het speciaal uitgekozen aluminium frontpaneel – zijn afgestemd op optimale geluidskwaliteit.

Haarscherp beeld met Yamaha Aventage RX-A470 en RX-A840 in 4K-Ultra-HD en 3D

Naast de audiofiele stereo- en meerkanaalsweergave hecht Yamaha bij de ontwikkeling van de AV-receivers bijzonder veel waarde aan een indrukwekkende filmbelevenis. Beide nieuwe AVENTAGE-modellen zijn niet alleen compatibel met video in de hoge resolutie 4K-standaard, maar veranderen via upscaling van signalen op een lagere resolutie in Ultra-HD-kwaliteit. De AV-receivers gebruiken ook de nieuwste HDMI-versie voor 6 ingangen en 1 uitgang (RX-A740), respectievelijk 8 ingangen en 2 uitgangen (RX-A840). Op die manier kunnen 4K-signalen met 50 of 60 beelden per seconde worden overgedragen. Voor een ruimtelijke beeldbeleving wordt 3D ondersteund. Bovendien zorgen de hoogwaardige Video Processing met precieze Deinterlacing en de Deep Colour-ondersteuning voor maximale videokwaliteit in briljante kleuren.

Geïntegreerde WiFi vooor audiostreaming in het thuisnetwerk

Dankzij de uitgebreide netwerkcompatibiliteit zijn de Yamaha Aventage RX-A470 en RX-A840 de perfecte Home-Entertainment-centrales in het thuisnetwerk. Door de geïntegreerde WiFi-module zijn ze in een handomdraai verbonden met het thuisnetwerk om bijvoorbeeld muziek direct vanaf de computer of de NAS te streamen. Daarbij worden zowel hoge resolutie formaten zoals FLAC of WAV met 192kHz/24-bit en Apple Lossless ondersteund. Als gecomprimeerde formaten zoals MP3 worden afgespeeld, perfectioneert de Compressed Music Enhancer deze en verrijkt ze met een helderder en beter geluid.