Yamaha update met Dolby Vision en HLG voor je Yamaha AV-receiver

Yamaha av-receiver RX-V483

Een Yamaha AV-receiver is een echt referentietoestel, en dat bekrachtigt het merk nu meer dan ooit met een nieuwe update. De modellen van vorig jaar krijgen nu ook Dolby Vision, TIDAL, Deezer en HLG. Geen reden meer om te twijfelen dus!

Ben je geïnteresseerd in een Yamaha AV-receiver RX-V681, RX-A860, RX-A1060, RX-A2060, RX-A3060 of CX-A5100, dan is er goed nieuws. Al deze toestellen genieten dit jaar nog van de Yamaha update met Dolby Vision, TIDAL, Deezer en HLG. Daarnaast komen er nog meer updates later dit jaar. Mocht je tot nu toe wat getwijfeld hebben over de aankoop van een van deze modellen omwille van het ontbreken van deze functies, dan hoef je je dus nu niet meer te laten tegenhouden.

Dolby Vision

Dolby Vision is een vorm van HDR (High Dynamic Range) die dit jaar in de lift kwam. Met Dolby Vision geniet je van de beste kijkervaring doordat je tv constant geoptimaliseerd wordt voor HDR. Je krijgt ook meer controle over hoe je televisie HDR-programma’s weergeeft. Het standaard HDR10-formaat is gratis voor fabrikanten, maar voor Dolby Vision moeten merken wel een licentie kopen. En dat heeft alles te maken met het feit dat Dolby Vision heel wat voordelen biedt ten opzichte van HDR10. Het grootste pluspunt is de toevoeging van dynamische metadata aan de kern van de HDR-beelddata. In mensentaal: het beeld wordt per frame zo optimaal mogelijk weergegeven, terwijl HDR10 de film of serie enkel als geheel kan aanpassen. Extra handig voor Netflix-fans, want deze streaming-dienst biedt ook Dolby Vision ondersteuning.

HLG

Hybrid Log Gamma is nog niet erg bekend op de consumentenmarkt. Deze HDR-standaard zorgt vooral voor verbetering in tv-programma’s door het samenvoegen van SDR en HDR in één signaal. Heb je een HDR-tv, dan krijg je het HDR-signaal. Geen HDR-tv? Dan krijg je een SDR-signaal.

Streaming

De diensten TIDAL en Deezer zitten ook in deze update, zodat je kan genieten van muziekstreaming tot MQA-kwaliteit.

Alle modellen van de Yamaha AV-receiverreeksen die hier genoemd worden kan je bij ons komen bewonderen. Kom snel eens langs voor meer info of een demonstratie.