Tidal Audio streaming in high resolution

Tidal Audio Streaming

Tidal Audio lanceert streaming in high resolution

Streaming provider Tidal wil streaming in hoge resolutie mogelijk maken met MQA (Master Quality Authenticated technology) aan dezelfde prijs als de bestaande streaming in CD-kwaliteit.

De nieuwe streaming in hoge resolutie zal vanaf volgend jaar te beluisteren zijn. Tidal Audio streaming zou dan in totaal 20 euro per maand kosten, een bedrag dat momenteel gelijk is aan de streaming in CD-kwaliteit.

MQA werd gelanceerd door Meridian, maar is nu een apart bedrijf. Mqa zorgt ervoor dat files in studiokwaliteit op zo’n manier gecomprimeerd worden, zodat er geen sprake is van kwaliteitsverlies. Tidal schotelt zo muziek op exact dezelfde manier voor als ze klonk tijdens de opname in de studio. De grootte van de resolutie is ook van geen belang meer.

Tidal zal eerst haar bibliotheek van muziek in CD-kwaliteit herwaarderen alvorens ze de rest van haar catalogus onder handen neemt. Deze eerste golf van files in hoge resolutie zal beschikbaar zijn via het desktopplatform van Tidal. De app voor Android en iOS volgt iets later.