Steinway Lyngdorf en Integrated Systems Europe

Steinway Lyngdorf en Integrated Systems Europe

Steinway Lyngdorf op Integrated Systems Europe 2016 in de Rai te Amsterdam

Al een aantal jaar is Steinway Lyngdorf op de Integrated Systems Europe (ISE) te vinden, in hal 10 waren de nieuwe Steinway Lyngdorf en Lyngdorf Audio producten te bewonderen.
Bovendien waren er 2 demoruimtes waar het geluid door Steinway Lyngdorf verzorgd werd;

Steinway Lyngdorf P 200 Surround Sound Processor

In de 1e demoruimte werd gedemonstreerd met de nieuwste Steinway Lyngdorf ‘Model P 200’ Surround Sound Processor. Deze zeer complete machine ondersteunt alle op de markt verkrijgbare formats inclusief de nieuwste Surround Sound formats als Dolby Atmos®, DTS:X en AURO-3D®!
De P200 heeft 20 aparte kanalen en kan daarmee 256 speaker outputs aansturen en is uiteraard voorzien van het unieke Lyngdorf RoomPerfect® akoestiek correctiesysteem waardoor dit toestel gegarandeerd in iedere ruimte en situatie de beste prestaties kan leveren.

meerdere tv schermen Steinway Lyngdorf P 200

Ook het videogedeelte van de P200 overtreft met zijn prestaties alle concurrenten; deze prachtige AV processor heeft meerdere toewijsbare HDMI-uitgangen die toelaten om verschillende soorten content (zelfs in 4K resolutie!) naar 5 extra zones te distribueren.
Het is ook mogelijk om een matrix van verschillende beelden op één scherm te brengen, waardoor bijvoorbeeld camerabewakingsbeelden vanuit verschillende hoeken te gelijk met een TV programma bekeken kunnen worden en meer…

Steinway Lyngdorf en Integrated Systems Europe

De gedemonstreerde configuratie was een 7.4.8 Dolby Atmos® opstelling, in het front werden 3 grote inbouwluidsprekers van het nieuwste type Steinway Lyngdorf gebruikt; daarmee had de Integrated Systems Europe 2016 beurs een mooie primeur in huis!

De surround en achterluidsprekers zijn iets kleiner, de 4 bovenluidsprekers zijn speciaal ontworpen voor Dolby Atmos® bovendien waren er 8 Corner Woofers van ieder 2 X 12 Inch. Het geheel werd aangestuurd door een aantal SL A2 eindversterker van 4 X 400 Watt ieder.

De demo was ronduit spectaculair te noemen, het laag was zeer energiek en strak. Het totale geluid was geheel vrij van vervorming, ongeacht hoe hard er gespeeld werd.
Zoals te verwachten valt, is een dergelijk systeem van Steinway Lyngdorf ook prima in staat hele muzikale prestaties neer te zetten op realistische geluidsniveaus zo bleek weer op deze Integrated Systems Europe beurs, alhoewel je dat volume zelden thuis zult gebruiken! Maar ook op zacht niveau waren alle details prima te volgen.

Fotografie: Werner Ero