Steinway-Lyngdorf en Lyngdorf Audio nieuwe producten op de ISE 2018

Steinway Lyngdorf luidspreker Model B en processor P100

Steinway Lyngdorf lanceert nieuwe luidspreker en processor op de ISE 2018

Steinway-Lyngdorf is trots te kunnen aankondigen dat zij groter dan ooit zullen uitpakken op de Integrated Systems Europe (ISE), de grootste show ter wereld op gebied van Audio, Video en geïntegreerde systemen.

Dit jaar hebben Steinway-Lyngdorf en Lyngdorf Audio voor het eerst 3 unieke ruimtes om de nieuwe producten te laten zien en horen.

Steinway-Lyngdorf presenteert de nieuwe Model B luidspreker en processor P100

De eerste vrijstaande luidspreker van Steinway-Lyngdorf sinds de LS Concert. De Model B beantwoordt de behoefte aan een compacte full-range luidspreker die in staat is een zeer gedetailleerde en dynamische weergave te kunnen reproduceren. De nieuwe open-baffle dipole Model B luidspreker heeft diverse technieken van het topmodel Model D in zich. In deze speaker worden bijvoorbeeld dezelfde speciaal ontworpen fiberglas bas luidsprekers toegepast.

Bezoekers van de ISE kunnen voor het eerst de Steinway-Lyngdorf Model B zien en beluisteren in combinatie met de gloednieuwe SL P100 processor. De P100 is uitgevoerd met 3 HDMI inputs en 1 output met 18 Gbps bandbreedte die 4K@60Hz met HDR doorschakelt. Zoals alle Steinway-Lyngdorf toestellen is ook de P100 een volledig digitale processor met standaard ingebouwde RoomPerfect™, een intelligent bas correctiesysteem en een zelf in te stellen equalizer.

Lyngdorf Audio versterker TDAI 3400 en luidspreker FR-1

Lyngdorf Audio lanceert nieuwe versterker TDAI 3400 en luidspreker FR-1

Lyngdorf Audio presenteert 2 nieuwe producten; de TDAI 3400 versterker/processor en de FR-1 Full Range luidspreker in hal 10, kamer 10-P120. De TDAI 3400 is de meest veelzijdige versterker/processor combinatie die er te koop is. Deze versterker is ontworpen voor de meest veeleisende audiofiele klanten met 2 X 400 Watt vermogen en indrukwekkend veel instelmogelijkheden.

De TDAI 3400 is uitgevoerd met 7 digitale inputs, een gebalanceerde AES/EBU aansluiting voor optimale digitale connectie op studio kwaliteits niveau, en een USB input voor optimale connectie met digitale bronnen die opgeslagen zijn op externe bronnen.
Als optie is er ook een HDMI module verkrijgbaar die 4K ondersteunt, uitgevoerd met 3 HDMI inputs en 1 HDMI output. Tevens is er in de TDAI 3400 een netwerkspeler ingebouwd die diensten als bijvoorbeeld Spotify-connect en Apple Airplay ondersteunt. Ook kan via de netwerk- of USB aansluiting eigen muziek bestanden afgespeeld worden gebruikmakend van DLNA of UPnP ondersteunde opslag.

De TDAI 3400 is uiteraard standaard uitgevoerd met het gepatenteerde RoomPerfect™ kamerakoestiek correctiesysteem plus de nieuwe standaard ingebouwde equalizer die 32 unieke instellingen mogelijk maakt en die u bovendien zelf kunt configureren.

Op de ISE 2018 zal de Lyngdorf Audio FR-1 Full-Range on wall luidspreker zijn wereldprimeur beleven; de FR-1 is ontworpen met focus op dynamiek en natuurzuivere muzikale weergave zonder gebruik te hoeven maken van een subwoofer.

De FR-1 levert een opvallend open en strak geluid zonder vervorming. Dit is mogelijk door een nieuwe speciaal ontwikkelde luidspreker in combinatie met een grotere behuizing dan de MH-2 luidspreker. Dit is een uitstekende keuze voor diegene die een elegante oplossing zoekt voor zowel stereo als home-cinema.

Bekijk onze nieuwe producten op de ISE 2018

  • Samen met Genesis en NIIO zal Steinway-Lyngdorf in de ISE VIP LOUNGE in demoruimte 108 een presentatie van digitale kunst, luxe design en de nieuwe Steinway-Lyngdorf producten tonen.
  • Een compleet multimedia systeem met de Model M luidsprekers zal te zien en te horen zijn samen met BARCO in kamer 107.
  • De nieuwe Lyngdorf Audio producten zijn te zien op standnummer 10-P120.

De ISE vindt plaats van 6 tot en met 9 februari in de RAI in Amsterdam.
Europaplein 2-22, 1078 GZ Amsterdam

Er is vooraf nog veel meer te lezen over beide productlijnen op Hifi Corner Trading