Sonos Playbase scoort meteen bij release

sonos playbase

De nieuwe Sonos Playbase is sinds kort bekend gemaakt. Audiovideo2day schreef vlak na de bekendmaking al een review over de nieuwe soundbase, en de punten waren veelbelovend!

De unieke Sonos Playbase wordt niet voor of achter je televisie geplaatst, maar eronder. Het toestel kan tv’s tot maar liefst 45 kilo en 60 inch dragen, en heeft toch een slanke en elegante look. Met de Playbase speelt Sonos in op het feit dat zeventig procent van de huishoudens een tv hebben die gewoon op een media unit staat, en die dus niet aan de muur hangt. Wil je een soundbar, heb je vaak het probleem dat deze voor een deel het beeldscherm blokkeert. De Sonos Soundbase lost dit probleem dus erg gemakkelijk op.

Niet alleen de buitenkant van de Sonos Playbase is interessant, ook de binnenkant bezit enkele opmerkelijke features. Zo rusten er maar liefst vier patenten op de ingebouwde subwoofer. Deze werd namelijk, in tegenstelling tot bij andere toestellen, horizontaal geplaatst om zo perfect te functioneren in de platte behuizing. In de review op audiovideo2day wordt hier dieper op ingegaan.

Sonos voorziet ook in gebruiksgemak. Er is maar één kabel; een optische audio-input. Je sluit hem dus gemakkelijk aan op je televisie en runt vanaf dan het hele gebeuren vanaf de Sonos app (iOS en Android). Met Trueplay wordt alles optimaal ingesteld, en zo ben je meteen vertrokken. Volgens de eerste reviews is de Sonos Playbase erg sterk in film- én muziekweergave, een zeldzaam kenmerk bij gelijkaardige luidsprekers.

De Sonos Playbase is er binnenkort in het zwart of wit zodat hij perfect past bij je interieur. Deze soundbase is de perfecte eerste stap in de wereld van home cinema, maar ook een stevige aanvulling voor bestaande systemen. Sonos zal ook regelmatig firmware updates uitbrengen om de Playbase steeds up-to-date te houden. Vanaf 4 april start de verkoop van de Playbase, dus kom hem snel een keertje bewonderen!