Wat is Room Correction en waarom hebben we het nodig?

Wat is Room Correction

Room Correction in elke denkbare akoestische ruimte

Dit artikel is voor diegenen die meer informatie willen over de wetenschap achter Room Correction alsook de factoren die een rol spelen in de kamer-dynamiek en hoe een luisteraar dit ervaart.

RoomPerfect ™​ technologie

Het artikel legt uit hoe de gepatenteerde RoomPerfect ™​ technologie​ ​ontwikkeld is ​om ​correcties uit te voeren zodat we ​een ​zo perfect mogelijke weergave krijgen in ​nagenoeg elke akoestische omgeving.

Alle fabrikanten van high-end audio producten ​worden steeds ​geconfronteerd met hetzelfde probleem: audio die wordt gemeten in het laboratorium en getest door ervaren luisteraars ​klinkt verre van wat ​men uiteindelijk thuis krijgt. Dit probleem komt voort uit het feit dat de luidsprekers zijn ontwikkeld in ​klankmatig-ideal​e​ luisterruimtes met geoptimaliseerde afmetingen ​die akoestische behandel​d zijn. ​Zelfs als de fabrikanten gebruik ​maken van een normale ​huis​kamer, ​dan nog ​zal het resultaat in de kamer van een ​ander ​individu ​steeds anders​ zijn​.

​Lees het hele artikel; Wat is Room Correction en waarom hebben we het nodig? RoomPerfect™ technologie (Engels)

2 reacties

  1. […] dat RoomPerfect een erg geavanceerde technologie is, is de installatie super simpel. Het enige dat je nodige hebt […]  2. […] verkrijgbare Lyngdorf TDAI-1120 met ingebouwde netwerkspeler en uiteraard Lyngdorf’s unieke RoomPerfect […]