Pro-Ject stelt Essential III platenspeler voor

Pro-Ject Essential III

Eind oktober stelde het Oostenrijkse Pro-Ject de nieuwe reeks platenspelers voor; de Pro-Ject Essential III. Het bedrijf meldt dat er voor honderd euro aan nieuwe snufjes in verwerkt zitten, terwijl je slechts dertig euro meer betaalt! De nieuwe Essential III behoudt de simpele maar elegante look van de Essential II.

De Pro-Ject Essential III heeft heel wat meer in petto dan zijn voorganger. De upgrade brengt ons ten eerste de introductie van de Acryl-IT E draaischijf (ook apart verkrijgbaar). Deze draaischijf biedt een inert platform voor al je platen waarop de ongewenste effecten van resonantie gelimiteerd worden. De bijgeleverde vilten mat kan je gebruiken naar wens. Met een stalen lager en Teflon-gelijnde bodem heeft de Essential III bovendien een gepolijste rotatie. We krijgen ook een 8,6 inch toonarm met daaraan een Ortofon OM 10-cartridge.

Met Pro-Ject Essential III keuze uit high gloss rood, zwart of wit

In vergelijking met de OM 5E-cartridge van de Essential II gebruikt de OM 10-cartridge een elliptisch profiel en perfectionistische micromechanismen om een mooi, gevuld geluid te creëren. Het algemene geluidsbeeld is dus ook open en dynamisch. De MDF-behuizing van topkwaliteit (voor een akoestisch neutraal karakter) blijft standaard op de Essential III, maar je hebt nu de keuze uit high gloss rood, zwart of wit.

Vrijwel geen elektrische storingen

De Essential III gebruikt verder de zelfde 9V-motor als de Essential II, maar is de eerste die elektrische storingen tot een ongezien laag niveau weet te brengen.

Met de Pro-Ject Essential III brengen de Oostenrijkers ons een platenspeler die hoge toppen scheert. Met een duidelijke technische en uiterlijke vooruitgang op zijn voorganger belooft dit juweeltje een echt vlaggenschip te worden. Deze platenspeler is een serieuze kandidaat voor vinylfanaten met een gelimiteerd budget. De stijl en het geluid zijn beter dan ooit tevoren, en dat aan een zeer scherpe prijs.

Kom de Pro-Ject Essential III bekijken bij ons in de winkel en kies jouw favoriete kleur.