Nieuwe Sonos app maakt alles nog eenvoudiger

Het creëren van de best mogelijke muziekervaring in huis – dat is waar Sonos zich vanaf het begin op heeft gefocust. Software is de basis voor de producten die ze maken. De producten zijn eenvoudig aan te passen. Voor jou betekent dit: hoe langer je Sonos hebt, hoe meer ze je kunnen bieden. Zo komen ze voortdurend met nieuwe diensten – denk aan de recente toevoeging van Google Play Music, en Shuffler.fm. Ook kunnen ze de functionaliteit van je speakers in een oogwenk verbeteren – door bijvoorbeeld de mute knop op de speaker nieuwe functies te geven. En het belangrijkst van allemaal: de aanpasbaarheid van de producten stelt Sonos in staat om je nog dichter bij alle denkbare muziek te brengen. En dat alles in hifi-kwaliteit en met een eenvoudige, intuïtieve bediening in het hele huis.

De nieuwe Sonos app is nu verkrijgbaar voor iOS- en Android apparaten

De app is geïntroduceerd in maart 2014 en biedt een verbeterde versie, klaar voor het thuis muziek luisteren van de komende jaren. De frisse, nieuwe interface maakt het nog eenvoudiger om alle opties maximaal te benutten. Hieronder enkele nieuwe opties en opties die je wellicht niet eerder gebruikte – de zes dingen om vandaag nog te proberen in de nieuwe Sonos app.
1. ’s Werelds populairste muziekstreamingdiensten: ontdek 38 (en meer) muziekstreamingdiensten wereldwijd, waaronder enkele gratis beschikbare diensten op Sonos: Songza, Hype Machine, Pandora, Google Play en Shuffler.fm. Kies ‘Voeg muziekdiensten toe’ in het menu.
2. Universal Search (zie afbeelding): alleen Sonos biedt één venster om snel al je muziekdiensten te doorzoeken. Begin met het typen van een artiestnaam en ontdek hun nieuwe album, radiostation en meer. Zoek naar een bepaalde track en ontdek alle versies op verschillende diensten, zoals live versies, remixen en covers. Klik hiervoor op het zoeksymbool in de rechterbovenhoek van het menu.
3. ‘Je hoort nu’-snelkoppelingen: eenvoudige ‘one-touch’ bediening vanuit het ‘Je hoort nu’-scherm. Druk op de info button om nummers toe te voegen aan playlists of favorieten en meer. Onderin het ‘Je hoort nu’-venster zet je shuffle, repeat, cross-fade of timers direct aan.
4. Playlists: breng je favoriete muziek samen vanuit diverse bronnen en mix nummers vanuit Beats Music, Spotify en je iTunes-bibliotheek – allemaal vanuit dezelfde playlists. Voeg tracks eenvoudig toe aan playlists door trackinfo te selecteren in het ‘Je hoort nu’-scherm en beheer ze vanuit het menu.
5. Alarmen: word wakker met de muziek waar je van houdt en stel in dat de speakers aangaan wanneer en waar je maar wilt – bijvoorbeeld als je thuiskomt van je werk. Onderin het menuscherm zet je diverse alarmen aan op zo veel speakers als je wilt.
6. Kamers: het is eenvoudiger dan ooit om alle kamers in je huis met één klik te bedienen in de nieuwe app. Speel verschillende nummers in elke kamer of groepeer ze om overal hetzelfde nummer te spelen. Tik op de rechterbovenhoek in het ‘Je hoort nu’-scherm.