Muziek beïnvloedt je meer dan je denkt

Steinway Lyngdorf

5 Verbazingwekkende feiten over muziek

Juist in deze tijd is het belangrijk om te genieten van muziek. Hierbij 5 wetenswaardigheden om je dag op te vrolijken en je capaciteiten te verbeteren:

1 Muziek maakt je blij

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek je de ruimte geeft om tot jezelf te komen en het helpt je eventuele negatieve gedachtes te verdrijven.

2 Muziek verbetert je leervermogen

Muziek heeft de fijne eigenschap jouw leerprestaties op een hoger niveau te krijgen. Al luisterend naar jouw favoriete muziek kun je op een effectievere manier lesstof tot je nemen dan in totale stilte, probeer het maar eens uit.

3 Muziek geeft power aan je workout

Door te luisteren naar muziek tijdens het trainen glijden vermoeidheid en spanning vanzelf van ons af. Zo kunnen we onze workout verrijken en veraangenamen.

4 Muziek is een oefening voor de hersenen

Muziek activeert elk deel van de hersenen! Het is bewezen dat muziektherapie zeer nuttig kan zijn bij de behandeling van verschillende neurologische aandoeningen. Het kan ook patiënten helpen om persoonlijke herinneringen op te roepen en depressie of angst te verminderen.

5 Muziek beïnvloedt de manier waarop je de wereld waarneemt

Muziek en onze stemmingen gaan samen! Muziek helpt ons om onze stemming te veranderen, onze focus te verhogen, en ook echt gemotiveerd ergens mee bezig zijn.

En 3 manieren om jouw muziekervaring te verbeteren

Lock down of niet… nu je weet dat er meerdere goede redenen zijn om naar muziek te luisteren raden we hierbij 3 producten aan om je muziekervaring te verbeteren;

Model S-15

De Model S-15 series van Steinway Lyndorf wordt al ingezet in de beste thuisbioscopen en vele woonkamers over de hele wereld. Deze speakers zijn klein en zo discreet dat ze kunnen worden geïnstalleerd zonder afbreuk te doen aan de inrichting. Ondanks zijn kleine formaat is de Model S-15 is een ongelooflijk krachtige luidspreker die wordt bekroond met talloze onderscheidingen.

De prestaties van de compacte Steinway & Sons Model S-15 speakers zijn buitengewoon door hun innovatieve ontwerp. Omdat de Model S-15 wordt aangevuld door de Steinway Boundry subwoofers, reproduceert hij alleen hoge en middenfrequenties, en hij doet beide met ongelooflijke grote volumecapaciteit zonder vervorming. Hun legendarische prestaties maken deze speakers zeer geschikt voor middelgrote high-performance thuisbioscopen.

Een belangrijk kenmerk van de Model S-15 speaker is het innovatieve AER (Ambience Enhancing Radiation) dipool tweeter-ontwerp. Dit ontwerp verspreidt zeer hoge frequenties, die ruimtelijkheid en live-effect produceren in de gehele luisterruimte, vergelijkbaar met het effect dat je krijgt met de Model D-luidspreker van Steinway Lyndorf of met een live-instrument.

Model O

Deze full-range luidspreker is ontworpen om de legendarische Steinway & Sons-prestaties te leveren in een compacte behuizing zonder dat een aparte woofer nodig is. Het Steinway & Sons Model O functioneert onberispelijk als een surround-luidspreker of een eenvoudige stereo-installatie, en met zijn kleine voetplaat is hij een perfect alternatief voor aan de muur gemonteerde luidsprekers.

De tweeter in de Model O is de uniek ontworpen Air Motion Transformer die in alle Steinway Lyngdorf luidsprekers wordt gebruikt. Met een bewegend oppervlak dat vier keer groter is dan een normale dome-tweeter, zorgen de resulterende resolutie en stressvrije bewegingen voor een correcte en gedetailleerde weergave van alle boventonen van de spelende instrumenten.

De midrange driver is een speciaal ontworpen 6 ” aluminium driver met een zeer grote magneet. Deze driver is uiterst efficiënt en toch compact van formaat, waardoor het de ideale oplossing is voor het maximaliseren van de prestaties en het minimaliseren van de kastgrootte. Deze krachtige midrange-driver wordt gecombineerd met een 8-inch slave-unit voor een volledig bereik en een indrukwekkende bas.

P300

Steinway & Sons P300 surround sound-processor van Steinway Lyngdorf is gebouwd voor de veeleisende audiofiel die ultieme prestaties verwacht. Deze processor heeft een nieuw state-of-the-art ontwerp voor HDMI en decoder. De P300 verwerkt pass-through 4K-60Hz video met volledige decodering van 16 native kanalen en kan maximaal 256 luidsprekers aansturen; allemaal met RoomPerfect ™ kamercorrectie en intelligent basbeheer.

De P300 beschikt over volledige HDMI-matrixfunctionaliteit tussen de 8 HDMI-ingangen en 5 uitgangen (waarvan er één HDBaseT is), ondersteunt HDMI 2.1-functie, eARC met Dynamic Lip-Sync en de nieuwste decoderings- en nabewerkingsformaten. Met volledige 16-kanaals decodering biedt de P300 volledige ondersteuning van de surround-formaten DOLBY ATMOS®, DTS: X® PRO en Auro-3D®, en het levert een surround sound-ervaring die alles overtreft in zijn klasse.

Er is nog meer over de Steinway Lyngdorf P300 te lezen!

En kijk voor alle productbeschrijvingen op de Steinway Lyngdorf pagina van Hifi Corner Trading.