Lyngdorf MXA-8400 8 kanaals eindversterker

Lyngdorf MXA-8400 8 kanaals eindversterker

De Lyngdorf MXA-8400 is het zwaarste toestel wat Lyngdorf ooit gemaakt heeft. Het is een 8 kanaals eindversterker met een vermogen van maar liefst 8 X 400 Watt!

Deze versterker is ook werkelijk in staat dat enorme vermogen te leveren.

Als deze versterker gevraagd wordt om zijn totale vermogen aan te leveren is hij in staat om maar liefst 3,2 KW uit het lichtnet te trekken!

Dit is dus niet zomaar wéér een High-End eindversterker maar één die binnen de wetenschap van versterkers echt vernieuwend is namelijk door gebruik te maken van ‘Negative FeedBack’ (NFB).

Revolutionair Lyngdorf Audio ontwerp

De output sectie, oftewel eindversterker unit van de MXA-8400 is een compleet nieuw en uniek Lyngdorf Audio ontwerp die optimaal gebruik maakt van NFB op meerdere vlakken bijv. de koppeling met de voeding.

NFB is een configuratie waarmee de versterker actief reageert op een deel van het uitgangssignaal in tegengestelde fase ten opzichte van het ingangssignaal. Dit reduceert zeer effectief vervorming en verbetert de lineariteit over het hele frequentiebereik. Het frequentieverloop is op deze manier zo recht mogelijk.

De Lyngdorf MXA-8400 is baanbrekend op het gebied van zijn superieure geluidskwaliteit die wordt bereikt door een zelf oscillerende voeding in combinatie met NFB.

Deze extreme voeding met actieve power-correctie is geheel ontkoppeld van het lichtnet waardoor er voor de MXA-8400 geen netfilter of regenerator nodig is. Hierdoor worden de speakers beschermd tegen plotselinge storingen uit het lichtnet (schakelklikken etc.). Het is ook een vriendelijke belasting voor het lichtnet. En de versterker stuurt geen storingen uit terug het lichtnet in.

Extreem goede audiokwaliteit

Bij het ontwerp is ook goed gekeken naar eventuele negatieve invloeden van buiten de NFB terugkoppeling, de MXA-8400 is een enorm krachtige versterker met een lineariteit die nooit eerder in de audiowereld bestaan heeft.

Zelfs als de versterker boven zijn maximale specificaties presteert en gaat klippen zal de voeding en de versterker de output weer terug naar het originele signaal corrigeren.

De Lyngdorf MXA-8400 is immuun voor signalen die niet thuishoren in de bandbreedte van het ingangssignaal en is uitstekend in staat om ook zeer moeilijk aan te sturen luidsprekers aan te sturen.

De MXA-8400 heeft geen lawaaiige koelventilatoren aan boord en is dus extreem stil wat hem zeer geschikt maakt voor thuisbioscoop of custom installatie.

Pre-launch van de Lyngdorf MXA-8400 amplifier hoogste bouwkwaliteit

Pre-launch of Lyngdorf MXA-8400 amplifier - Lyngdorf Audio

Net zoals alle andere Lyngdorf apparatuur is de MXA-8400 volgens de hoogste industriële standaards gebouwd. Voor koeling zonder ventilator dient de aluminium behuizing om eventuele warmte af te kunnen voeren. Normale ventilatie in een kast of rack is voldoende om de MXA-8400 koel te houden.

Tot slot, de MXA-8400 ondergaat een 24 uur duurtest waardoor de versterker reeds ingespeeld de fabriek verlaat. Zo weten we ook zeker dat dit toestel met de hoogst mogelijke kwaliteit afgeleverd wordt.  

Voor gedetailleerd advies neem gerust contact met ons op. Of bel Hifi Corner Schoten +32 36583470.
Of kijk op de website van Lyngdorf Audio (Engels)