Lyngdorf MP-50 immersieve surround soundprocessor

lyngdorf mp-50

De Lyngdorf MP-50 surround sound processor biedt een ongekend geluid op bioscoopniveau in alle immersieve formaten. Denk aan Auro 3D, DTS:X en Dolby Atmos.

RoomPerfect

De baanbrekende technologie RoomPerfect zorgt voor een ultieme luisterervaring. De kamer waarin je installatie staat heeft een enorme impact op het geluidsresultaat. Zodra de geluidsgolven door je kamer vloeien, heb je er geen controle meer over en zijn ze overgeleverd aan de wetten van de fysica. Doorheen de jaren hebben topmerken zoals Lyngdorf technieken ontwikkeld om de voor- en nadelen van een ruimte aan te vullen. RoomPerfect is zeker een van de koplopers; het is een volautomatische techniek die minstens twee miljoen reflecties meet en zo een driedimensionale kaart van de luisteromgeving maakt. Zo plaats je je luidsprekers makkelijker dan ooit tevoren.

Bij surround is ook leveluitlijning essentieel. Met RoomPerfect zorg je ervoor dat alle speakers dezelfde geluidspositie krijgen.

Bascontrole

Zeker als je geen full range luidsprekers in de luisterkamer hebt, is bas controle nodig om ervoor te zorgen dat het laag niet naar de luidsprekers maar wel naar de (sub) woofers wordt gestuurd.

Deze bas controle is bij Lyngdorf extreem goed uitgewerkt en in het bijzonder als er met hoge cross-over frequenties wordt gewerkt. Bij de MP-50 wordt zowel de timing alsook de frequentie-response van alle in het proces aanwezige luidsprekers op elkaar afgestemd. Omwille van de Room Perfect kalibratie weten alle luidsprekers elkaar “perfect” te plaatsen zodat ze naadloos kunnen samenwerken aan een extreem ruimtelijk klankbeeld.

Ondanks dat RoomPerfect een erg geavanceerde technologie is, is de installatie super simpel. Het enige dat je nodige hebt zit standaard bij de Lyngdorf MP-50 processor en je wordt door het hele kalibratieproces heen begeleid met deze ingenieuze software.

‘Immersive’ surroundgeluid en voicing tools

De decodering van de Lyngdorf MP-50 wordt gedaan door een state of the art chip van Analog Devices. Deze ondersteunt tevens Dolby Atmos, DTS:X en Auro 3D en vele andere formaten.

De processor heeft zestien gebalanceerde XLR-outputs en kan twaalf native kanalen uitsturen voor extra front-ceiling luidsprekers, extra subwoofers, of bi-amping van front luidsprekers enz.

Een schitterende ingebouwde voicing-tool geeft je toegang tot 32 gepersonaliseerde voicings om de klank van elke bron eventueel aan te passen aan je persoonlijke smaak. Buiten de reeds geprogrammeerde voicings kan je dus je eigen voicings aanmaken door middel van acht filters met aanpasbare Gain en Q.

Lyngdorf Audio MP-50 SURROUND SOUND PROCESSOR

Gruwelijk veel aansluitingen

De Lyngdorf MP-50 biedt een resem aan in- en outputs om aan al je audio- en videowensen te voldoen. Er zijn acht HDMI-inputs en twee HDMI-outputs, vier optische en drie coaxiale SPDIF inputs, een asymmetrische USB-input die ondersteuning biedt voor audio tot 192kHz /32bit, een AES/EBU-input en een XLR-connector voor de RoomPerfect-microfoon. Er is ook een HDBaseT-output waarmee je ongecomprimeerde 4K digitale video en HD audio kan doorsturen via een 100m LAN-kabel naar je HDBaseT-projector of -receiver.

Verder is er ook een ingebouwde mediaspeler van topkwaliteit waarmee je toegang hebt tot Spotify, AirPlay en internetradio. Via een usb-connector of kabelnetwerk kan je gebruik maken van je eigen muziekbibliotheek.

Voor de cinema aficionados is een optionele DCI-compliant Digital AES/EBU-Input inbouwmodule mogelijk, dit voor integratie met bioscoopservers.

Absolute stijl in stilte

Door de extreem lage achtergrondruis van de volledig digitale signaalverwerking biedt deze MP-50 een enorme dynamiek.

Zowel de zwakste details als de luidste explosies worden daardoor een angstaanjagende realiteit. Maar om ten volle van de stille passages in muziek of cinema te kunnen genieten moet je kamer ook ‘stil’ zijn… Dit is waar de digitale aanpak van Lyngdorf wederom een extra voordeel biedt; De MP-50 genereert weinig warmte en heeft daardoor enkel passieve koeling nodig zonder storende ventilatoren.

Daarnaast word je ook stil van het design; een groet aan modern industrieel ontwerp in het kenmerkende strakke jasje van Lyngdorf. De afwerking in mat zwart aluminium en glas straalt pure Deense klasse uit.

Flexibiliteit bij installatie

Verschillende bedieningsopties laten integratie toe met domotica systemen via RS232, IR sensoren en triggers, waar dat IP-control via een APP en een infrarood afstandsbediening een directe bediening tot alle functies biedt.

Solide constructie

De MP-50 is, net zoals alle Lyngdorf Audio producten, gebouwd volgens de hoogste normen. Alle gebruikte onderdelen zijn ‘de beste uit de klas’. De Lyngdorf norm is gebaseerd op 20 jaar kennis in digitale signaalverwerking, selectie van componenten, mechanisch ontwerp en fabricage. Alle Lyngdorf toestellen genieten een 48 uur burn-in testfase als laatste QA. Elke stap van ontwerp tot productie zorgt ervoor dat je niet alleen ultieme prestaties, maar ook een product met de hoogste betrouwbaarheid uit de gehele industrie kan verwachten!

Wat met de toekomst

Ook aan de toekomst hebben ze bij Lyngdorf gedacht, want de ingebouwde remote web interface biedt toegang tot software-updates die de prestaties op lange termijn moeten blijven verzekeren.

Specificaties MP-50 Surround Sound Processor:

 • Decoding Dolby® Atmos, Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS, DTS ES Discrete 6.1, DTS ES Matrix 6.1, DTS 96/24, DTS-HD High Resolution Audio, DTS-HD Master Audio, AURO-3D®
 • Post processing Dolby surround, AURO-MATIC®, Dolby Pro Logic II, IIx & IIz, Dolby EX, DTS Neo:6, DTS NEO:X
 • Audio inputs
  8 x HDMI™ (≤192kHz/24bit)
  1 x AES/EBU S/P-DIF input (≤192kHz/24bit)
  3 x S/P-DIF coaxial inputs (≤192kHz/24bit)
  4 x S/P-DIF optical inputs (≤96Hz/24bit)
  1 x USB audio input (≤192kHz/32bit)
  1 x XLR microfoon input voor RoomPerfect™ kalibratie
 • Audio outputs
  16 x XLR analog outputs (5.0 Vrms)
  1 x SPDIF coax digital zone output (fixed 96kHz/24bit)
 • Video inputs 8 x HDMI™ (HDCP 2.2)
  Accepteert 3D, 4K UHD & HDR10
 • Video outputs
  2 x HDMI™ (HDCP 2.2)
  1 x HDBaseT™
  Upscaling van video naar 4K ultra high definition
  Geen downscaling van 4K video
 • Media player Internet radio (vTuner) Spotify connect, DLNA Support, Airplay
 • Optionele module DCI-compliant digital AES/EBU input for movie servers
 • Plaatsingsopties Rack mount en/of losstaand
 • Afmetingen (H x B x D) 14.7 x 45.0 x 37.0 cm
 • Gewicht 7 kg

Review Lyngdorf MP-50 surround sound processor

Wat vindt Sander van der Heide (Wisseloord studio’s Hilversum) van de Lyngdorf Audio MP-50 processor:

Lees de complete Review Lyngdorf MP-50

​Ben je benieuwd naar meer over de Lyngdorf MP-50? Kom hem dan snel bekijken bij Hifi Corner.

1 reactie

 1. […] 400 Watt subwoofers welke tevens gebruikt kunnen worden in combinatie met andere audiomerken. Lyngdorf Audio telt zo’n 35 gespecialiseerde dealers in de […]