Lyngdorf MP-40 surround sound processor

MP-40 surround sound processor van Lyngdorf Audio gelanceerd!

We mogen de release van de nieuwe MP-40 surround sound processor van Lyngdorf Audio aankondigen! Deze processor komt met volledige Lyngdorf geluidskwaliteit, verwerkingskracht en alle prestaties van het topmodel de Lyngdorf MP-60. 

MP-40 surround sound processor biedt voor homecinema liefhebbers de ultieme bioscoopervaring

Deze MP-40 AV processor biedt installatie- en gebruikersgemak en is de perfecte keuze voor de veeleisende thuisbioscoopliefhebber.

Lyngdorf MP-40 surround sound processor

Geavanceerde HDMI audioverwerking met de MP-40

De MP-40 beschikt over decodering en gebalanceerde uitgangen voor 12 audiokanalen.
Met drie HDMI-ingangen en één uitgang ondersteunt dit nieuwe meesterwerk van Lyngdorf Audio HDMI 2.0b met de HDMI 2.1-functie eARC en Dynamic Lip-Sync. 
De MP-40 biedt volledige ondersteuning van de surround-formaten DOLBY ATMOS®, DTS: X® en AURO-3D®.

En met RoomPerfect™ kalibratie op alle kanalen levert het een surround sound-ervaring die alles overtreft in zijn klasse. De frequentierespons geeft aan ± 0,5 dB van 20 tot 20.000 Hz.

De MP-40 biedt een videodoorvoer tot 18 Gbps en ondersteunt volledige 4K 60Hz videostream inclusief Dolby Vision, HDR10 en HLG.

Lyngdorf MP-40 surround sound processor aansluitingen Hifi Corner

Met eARC kan een volledige Dolby Atmos audio bitstream vanaf de televisie worden ’teruggestuurd’ naar de processor. Ook ondersteunt de MP-40 pass-through van het nieuwe HDR-formaat voor HLG (Hybrid Log Gamma) overdracht.

MP-40 surround sound network player

De MP-40 heeft een ingebouwde mediaspeler, die verbinding maakt met services zoals Spotify, Airplay, upnp en Roon, evenals internetradio. Via een bekabeld netwerk of een USB-aansluiting heb je toegang tot jouw persoonlijke, op FAT32 gebaseerde muziekbibliotheek en kun je ervan genieten in stereo of up-mixed in een surround sound-format.

RoomPerfect™ kamerakoestiek correctiesysteem

De MP-40 is uitgerust met het gepatenteerde RoomPerfect™ kamerakoestiek correctiesysteem, ’s werelds meest geavanceerde technologie om het geluidssysteem aan te passen aan de omgeving.

De RoomPerfect™ kalibratie zorgt voor een perfecte surround sound-ervaring, ongeacht welke luidsprekers je gebruikt en in welke kamer je de opstelling plaatst . Dit maakt het gebruik van extra (bas) luidsprekers en andere dure akoestische oplossingen onnodig.

RoomPerfect™ heeft volledige controle over het bas management door intelligente en daadwerkelijke integratie van hoge- en middentoonluidsprekers en subwoofers. Waardoor het mogelijk is om een naadloze niveau-uitlijning te verkrijgen waarbij je een levensecht geluidsbeeld ervaart in plaats van het geluid vanuit individuele luidsprekers. Dit geeft meer vrijheid bij het kiezen van je favoriete luidsprekers en hun plaatsing in jouw luisterruimte. Je kunt de kamer zonder consequenties inrichten zoals je dat zelf wilt.
Bovendien garandeert dit kamerakoestiek correctiesysteem consistente prestaties.

Geruisloos genieten van elk detail

De MP-40 heeft geen geforceerde koeling. Dus je zult geen bijgeluiden van ventilatoren horen. Als je hem combineert met de Lyngdorf SDA-2400 eindversterkers, die ook geen ventilatoren hebben, beschik je over een geruisloos systeem waarmee je van de kleinste details tot de luidste knallen met hun volledige dynamiek en realiteit kunt genieten. En de stille muziek- en filmpassages zijn dan ook echt stil!

Geluid naar smaak instellen

In de MP-40 is een voicing tool ingebouwd die het mogelijk maakt 32 verschillende programmeerbare geluidsinstellingen te maken.
Dit is mogelijk voor iedere afzonderlijke in- of uitgang.
Je kunt zelfs een instelling maken die slechte opnames compenseert.

Iedere instelling kan tot 8 filters gebruiken, allen met instelbaar volume en intensiteit.
Al deze functies zijn via de web interface overzichtelijk in te stellen en laten het effect van ieder afzonderlijk filter duidelijk zien. Evenals een totaaloverzicht van de invloed op het gehele tonale spectrum.

Lyngdorf MP-40 surround sound processor

Bedien de MP-40 met een app

De Lyngdorf Remote-applicatie vindt automatisch de MP-40 die is aangesloten op jouw lokale netwerk. En je kunt alle basisfuncties zoals ingangsselectie en volumeniveau aanpassen vanaf jouw handheld-apparaat.
De ingebouwde mediaspeler kan rechtstreeks worden bediend en je hebt toegang tot muziekbestanden die zijn opgeslagen op pendrives die zijn aangesloten op de Lyngdorf MP-40.
Bovendien kun je alle bestanden doorzoeken die zijn opgeslagen op lokale harde schijven.
Door naar links en rechts te vegen, krijg je toegang tot albumhoezen en wordt je geïnformeerd over de signaalresolutie.

De Lyngdorf Remote Application is gratis te downloaden vanaf zowel IOS als Android.

De MP-40 komt beschikbaar in juli 2020 En de prijs is 10.000 € btw inclusief.

Voor gedetailleerd advies neem gerust contact met ons op. Of bel Hifi Corner Schoten +32 36583470.

Kijk voor de technische specificaties op de Lyngdorf Audio pagina bij Hifi Corner Trading. Je vindt er ook een video over het verschil wat RoomPerfect™ kan maken!