Lyngdorf CS-1 compacte fullrange luidspreker in de kast

Lyngdorf CS-1 compacte fullrange luidspreker in mediameubel

De Lyngdorf CS-1 is een compacte fullrange luidspreker, speciaal ontworpen voor onzichtbare plaatsing in kasten zoals dressoirs en tv-meubels

Juist voor plaatsing in een kast is de Lyngdorf CS-1 als een horizontale luidspreker geconstrueerd in plaats van het geijkte verticale luidsprekerontwerp.

De basreflexpoort is aan de voorkant gepositioneerd en daarbij naar voren gericht zodat deze speaker minimale interactie heeft met de achtergrond of met het meubel.

De tweeter is schuin naar voren gemonteerd. Lyngdorf Audio zorgt met deze, iets naar het midden gerichte tweeter, dat er minder diffractie optreedt van de geluidsgolven, dus minder gevoelig is voor akoestische obstakels zoals de kaststijlen in een meubel.
Dit verbetert tegelijkertijd de geluidsuitstraling naar de luisterruimte toe, vooral in combinatie met het onovertroffen, digitale akoestiek ruimte correctiesysteem; Lyngdorf RoomPerfect™.

De meer naar voren geplaatste tweeter is vormgegeven in samenwerking met het Deense merk Clic Design mediameubels. En de Lyngdorf CS-1 is eenvoudig te plaatsen in de meeste meubels waarbij de fronten zijn gemaakt van akoestisch doorlatend materiaal.

Top geluidsprestaties van compacte speaker

Voor de beste geluidsprestaties is de Lyngdorf CS-1 gebaseerd op dezelfde midrange / basdriver en tweeter als het succesvolle FR-1 tweeweg luidsprekersysteem. Waarbij de CS-1 de unieke constructie en klankafstemming heeft die hem zeer geschikt maken voor plaatsing in een kast.

Met de basreflex aan de voorkant gepositioneerd én ondanks de relatief kleine behuizing, is Lyngdorf erin geslaagd een frequentiebereik te kunnen realiseren vanaf 42 Hz bij – 3 dB. De CS-1 heeft dus niet perse ondersteuning van een subwoofer nodig.

De 6,5 ” midrange / bas driver is voorzien van een zeer sterke magneet en samen met de basreflex is de laagfrequente prestatie verrassend krachtig. De conus in dit basreflexsysteem is gemaakt van extreem licht en stijf aluminium. Deze luidsprekerconus is ontworpen met één goed gedefinieerd breekpunt. Het wisselfilter in de speakerbox elimineert deze specifieke resonantiepiek.

De zijden 25 mm soft dome tweeter biedt zowel helderheid als een indrukwekkend geluidsbeeld. Zelfs wanneer de luidspreker in een kast geplaatst wordt!

Doordachte constructie van de CS-1

De CS-1 heeft een solide MDF constructie met een duurzaam en makkelijk schoon te houden mat-zwarte lak.

Lyngdorf Audio levert bij deze luidspreker zelfklevende rubberen pads om krassen op het meubeloppervlak te voorkomen. En ze dienen om de luidspreker akoestisch te ontkoppelen van het meubel door de resonantie te absorberen.

Voor de helderste geluidsprestaties wordt de CS-1 geleverd zonder eigen doekfront aan de voorzijde. Hij is immers bedoeld voor plaatsing achter akoestisch transparante, gestoffeerde fronten van mediameubels.

Meer informatie over de Lyngdorf CS-1 luidspreker kun je lezen op de website van Steinway Lyngdorf (Engels).
Voor informatie over de prijs en levering kun je gerust contact met ons opnemen!