Lyngdorf Audio MP-50 Surround Sound Processor met RoomPerfect voor 12.000 euro!

Lyngdorf Audio MP-50 angle

Gisteren maakte Lyngdorf Audio de splinternieuwe, exclusieve Lyngdorf Audio MP-50 bekend. Het toestel creëert een surround sound ervaring die ongeëvenaard is in zijn klasse.

Op gebied van ruimtecorrectietechnologie komt niets ook maar in de buurt van de RoomPerfect in de MP-50, ’s werelds meest gesofisticeerde technologie om het geluid aan je kamer aan te passen.

“Onze intrede in de wereld van surround zal de competitie van hun sokken blazen.”
– Flemming Smith, Sales Director bij Lyngdorf Audio

Andere highlights op de ellenlange lijst aan features van de MH-50 zijn onder andere een state-of-the-art HMDI-stage met 4K en HDCP 2.2 (ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D), zestien gebalanceerde XLR-outputs voor versterkers, een voicing tool om persoonlijke voorkeuren aan te passen, volledig digitale signaalverwerking en een optionele DCI-passende digitale AES/EBU-input voor integratie met digitale cinemaservers.

RoomPerfect ruimtecorrectie

Met RoomPerfect levert de MP-50 een perfecte surround sound ervaring, ongeacht of je nu in een woonkamer, mediakamer of thuisbioscoop bent. Het systeem bezit een optimale frequentierespons, naadloze level uitlijning en basregeling die de speakers en subwoofers perfect integreren. Bovendien geniet je van meer vrijheid qua plaatsing.

Level uitlijning

Level uitlijning wordt bij surround gebruikt om ervoor te zorgen dat alle speakers dezelfde positie hebben qua luisterervaring. Maar zelfs identieke speakers zullen door een verschil in plaatsing een andere frequentierespons hebben. Met RoomPerfect ervaar je naadloos geluid en een uniforme soundstage.

Basregeling

Als je geen full range speakers overal om je heen hebt, heb je nood aan een basregeling om ervoor te zorgen dat de bas die je speakers niet kunnen produceren omgeleid wordt naar de subwoofers. Eén probleem: de subwoofers en speakers moeten dezelfde frequentierespons hebben om goed te communiceren. Met RoomPerfect wordt dit gecorrigeerd en is er dus sprake van een perfecte integratie tussen speakers en subwoofers.

RoomPerfect is dan wel een echte avant garde technologie, het gebruik is erg simpel. Alles wat je nodig hebt voor de Kalibratie bevindt zich in de processor, en je wordt tijdens het hele proces begeleid. Na de setup zal de MP-50 automatisch de nodige correctie berekenen en toepassen.

Top-notch surround sound

De MP-50 ondersteunt Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D, maar ook legacy surround sound formaten. De processor bezit zestien gebalanceerde XLR-outputs en kan twaalf unieke kanalen uitsturen. De overige vier outputs kunnen gebruikt worden voor bijkomende speakers of woofers. Niet genoeg plaats voor zoveel speakers? Met de MP-50 kan je Dolby Atmos speakers gebruiken.

Voicing tool voor persoonlijke voorkeuren

Met de ingebouwde Voicing tool kan je 32 voicings personaliseren, en dus het hele systeem perfect afstemmen op jouw wensen. Je kan ook een voicing maken om een specifieke opname te compenseren. Elke voicing kan tot acht filters met aanpasbare gain en Q gaan.

Verbinden

Een resem aan in- en outputs zorgt voor genoeg opties om je audio- en videobronnen aan te sluiten. We zien acht HDMi-inputs en twee outputs, vier optische en drie digitale coaxiale inputs, een usb-input die audio tot 192 kHz/32bit ondersteunt en een AES/EBU-input plus een XLR-connector voor de RoomPerfect Kalibratiemicrofoon. Er is ook een HDBaseT-output, een feature set dat niet-gecomprimeerde full HD digitale video en audio door een 100m-LAN-kabel stuurt.

Doodstil

Door het extreem stille achtergrondgeluid van de volledig digitale signaalverwerking in de MP-50 kan je genieten van … stilte. Je hoort alles van de fijnste details tot de luidste knallen met volledige dynamiek en realisme. Maar om volledig te kunnen genieten van de stille passages in muziek in film, moet je ruimte ook stil zijn. Dit is dan weer een voordeel van de digitale aanpak; de Lyngdorf Audio MP-50 produceert weinig hitte en dus is er enkel passieve koeling, en geen nood aan luide ventilatoren.

Gebouwd voor de eeuwigheid

De Lyngdorf Audio MP-50 is, net zoals alle Lyngdorf producten, gebouwd volgens de hoogste standaarden. Alle onderdelen zijn stuk voor stuk van topkwaliteit, van het perfecte design tot de selectie aan componenten, mechanisch design, productie en 48 uur aan burn-in. Elke stap garandeert niet enkel topprestaties, maar ook een product met de waarschijnlijk hoogste betrouwbaarheid in de industrie.

Mediaspeler

De Lyngdorf Audio MP-50 is ook in het bezit van een ingebouwde mediaspeler die verbinding maakt met diensten als Spotify, Airplay en internetradio. Via een kabel of usb-connector heb je toegang tot je muziekbibliotheek en kan je genieten van je files in stereo of up-mixed naar een surround sound formaat.

Verbazingwekkende looks

Het chassis, een kwinkslag naar modern industrieel design, verschijnt in het kenmerkende zwart design van Lyngdorf Audio. Aangevuld met mat zwart aluminium en glas straalt de Lyngdorf Audio MP-50 Deens design op haar best uit.

Flexibiliteit in installatie

Diverse opties zorgen ervoor dat je de MP-50 kan integreren met controlesystemen, IR-sensoren en -triggers terwijl de IP-besturing of de infraroodafstandsbediening directe controle tot alle features biedt.

DCI-passende Digitaal AES/EBU-input

Voor filmliefhebbers heeft de Lyngdorf Audio MP-50 een optionele upgrade in petto met DCI-passende digitale AES/EBU-input zodat een integratie met digitale cinemaservers mogelijk wordt.

Specificaties

 • Beschrijving MP-50 surround sound processor
 • Decoding Dolby® Atmos, Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS, DTS ES Discrete 6.1, DTS ES Matrix 6.1, DTS 96/24, DTS-HD High
 • Resolution Audio, DTS-HD Master Audio, AURO-3D®
 • Post Processing Dolby surround, AURO-MATIC®, Dolby Pro Logic II, IIx & IIz, Dolby EX, DTS Neo:6, DTS NEO:X
 • Audio Inputs 8 x HDMI™ (≤192kHz/24bit)
  1 x AES/EBU S/P-DIF input (≤192kHz/24bit)
  3 x S/P-DIF coaxiale inputs (≤192kHz/24bit)
  4 x S/P-DIF optische inputs (≤96Hz/24bit)
  1 x USB audio input (≤192kHz/32bit)
  1 x XLR microfoon input voor RoomPerfect™-Kalibratie
 • Audio Outputs 16 x XLR analoge outputs (5.0 Vrms)
  1 x SPDIF coaxiale digitale zone output (fixed 96kHz/24bit)
 • Audiospecificaties
 • Frequentierespons: ±0,5dB van 20 tot 20,000 Hz
 • Totale harmonische ruis: 0.005% max van 20 tot 20,000 Hz
 • EQ RoomPerfect™
 • Subwoofer level assistant
  32 x aanpasbare voicings met ≤8 shelving, high/low pass of parametrische filters met aanpasbare gain en Q
 • Mediaspeler Internetradio (vTuner) Spotify connect
 • DLNA Support
 • Airplay
 • Video Inputs 8 x HDMI™ (HDCP 2.2)
 • Accepteert 3D, 4K UHD & HDR10
 • Video Outputs
  2 x HDMI™ (HDCP 2.2)
  1 x HDBaseT™
 • Video Scaling Upscaling van alle video tot 4K ultra high definition Geen downscaling van 4K video
 • Control Interfaces1 x DB9 RS232 connector2 x IR sensor inputs
  1 x IR output (loop van één van de sensor inputs)
  1 x trigger input4 x trigger outputs
  1 x RJ45 ethernet LAN connector
  2 x USB connectors1 x SD card slot voor software en settings backup
 • Inbegrepen accessoires
 • RoomPerfect™ microfoon
 • Microfoonhouder
 • Microfoonkabel
 • RF/IR afstandsbediening
 • Optionele module DCI-compliant digital AES/EBU input voor cinemaservers
 • Plaatsingsopties Rack mount of vrijstaand
 • Koeling Passief /no noise
 • Afmetingen (W x H x D) 45.0 x 14.7 x 37.0 cm
 • Gewicht 7 kg
 • Afwerking Mat zwart

1 reactie

 1. […] Meer informatie en specificaties vind je in het artikel van Hificorner. […]