KEF Muon top luidspreker verbeterd

Een product met als enige doel het ultieme te creëren, dat is precies wat KEF voor ogen had toen zij hun state-of-the-art technologie combineerde met de sensuele, organische vormen van visionair ontwerper Ross Lovegrove.

De KEF Muon luidspreker wordt vervaardigd uit ‘super-formed’ aluminium. Dit productieproces heeft veel weg van vacuümvormen. Het gebruikt buigzame platen van verhit aluminium, waarmee anders onmogelijk vormen gemaakt kunnen worden. De uiteindelijke vorm van de luidspreker ontstond uit een zorgvuldig samenspel tussen Ross Lovegrove’s ontwerpesthetiek en de natuur van geluid. In feite smeedde Ross Lovegrove het geluid tot een beeldhouwwerk met een betekenisvolle vorm. De vorm ontstond uit een evolutionair proces. Dit betekent dat de KEF Muon zijn enig mogelijke verschijning heeft gekregen.

Sinds de productie van de Muon hebben de KEF-engineers niet stilgestaan. In een continue zoektocht naar nóg meer detail en verfijning van de voornaamste KEF-technologieën, werkten zij achter de schermen aan een nóg realistischere en levendigere muziekweergave. Met de komst van een ander iconisch KEF-model, Blade, diende zich een uitzonderlijke kans aan. Want met dankzij de speciaal hiervoor ontwikkelde Uni-Q ‘puntbron’ driver array en een volledig nieuw ontworpen scheidingsfilter werd het onmogelijke werkelijkheid: een nóg betere Muon.

De resultaten van het zorgvuldige herontwerp zijn een ongekende dynamiek en precisie. Een ongelofelijk helder en gedetailleerd geluidsbeeld over het hele luistergebied. Een kunstwerk, dat in een beperkte oplage van slechts 100 paren het absolute hoogtepunt van luidsprekerontwerp en techniek van KEF in de 21ste eeuw vertegenwoordigd.

Specificaties
MF: 1 x 125 mm (5 in.) Li-Mg-Al /LCP, hybride conus
HF: 1 x 25 mm (1 in.) vented aluminium dome, met KEF’s unieke ‘tangerine waveguide’
4 x 250 mm bas drive units met neodymium magneetsystemen met ultralage vervorming
1 x 250 mm lagere midrange drive unit met neodymium magneetsysteem met ultralage vervorming en responsaanpassing, verchroomde faseplug
2 x 250 mm aan de achterzijde bevestigde basdrivers voor laag frequente directiviteitsregeling

Fysieke constructie
Behuizing van 6 mm, ‘super-formed’ aluminium. Inwendige verstijvings- en dempingselementen.

Beschikbaarheid en prijs
Zowel de KEF Muon als de update voor bestaande exemplaren zijn nu beschikbaar. Van de Muon worden slechts 100 paren verkocht voor een prijs van 160.000 euro. Nog even sparen dus.