Kef komt met R50 Dolby Atmos luidspreker

Kef presenteert een nieuwe, speciaal voor Dolby Atmos ontworpen luidspreker: de KEF R50, een nieuwe dimensie in home theatre

Kef’s nieuwe R50 Dolby Atmos luidsprekers worden bovenop de bestaande vloerstaande of boekenplank home theater speakers geplaatst.

Kef licht toe: “In het dagelijks leven komt geluid overal vandaan naar ons toe. Conventionele surround sound-systemen verdelen het geluid slechts in een horizontaal vlak: links en rechts, voor en achter. Mooi – totdat je Dolby Atmos hoort. Wat de weergave zo verbluffend realistisch maakt, is dat de weergave van elke scène wordt herschreven tot een volledig gecontroleerde beweging door de ruimte – met inbegrip van verticaal.”

Dolby Atmos

In bioscopen kan Atmos toegepast worden met een spectaculair aantal speakers – 64, om precies te zijn – om zo geluid van ongeveer elk punt te laten komen. Bij de implementatie van Atmos voor thuisgebruik wordt vooral gemikt op de toevoeging van een paar plafondspeakers. Wie niet de optie heeft om een paar speakers in het plafond te verwerken, zal kunnen terugvallen op speciale luidsprekers die op normale hoogte staan, maar die via reflectie het geluid van bovenaf laten klinken. De R50 is ontworpen om zowel in design als in klankbeeld te integreren met de R-serie en Reference luidsprekers. De speaker maakt gebruik van KEF’s nieuwste Uni-Q driver array, welke oorspronkelijk is ontwikkeld voor de KEF Blade. “Met een verfijnde 25mm tweeter welke exact in het akoestisch middelpunt van een high performance 130 mm laag/midden driver is geplaatst, biedt het systeem een uitstekende dynamiek en kracht met een uitzonderlijk nauwkeurige, snelle en schone midrange weergave.”

Door toepassing van KEF’s befaamde UNI-Q driver array is de R50 als geen andere luidspreker in staat het Dolby Atmos-gecodeerde signaal in drie dimensies weer te geven. De afwerking is hoogglans zwart, de consumentenprijs is € 399,- per stuk. Leverbaar vanaf eind november 2014.