KEF ingenieurs pakken uit met Blade 2

KEF gaf haar ingenieurs volledige vrijheid met de vraag om de beste luidspreker te maken. Zo ontstond de Blade, de eerste ‘single apparent source’ luidspreker ter wereld. De Blade boekte ontelbare successen, daarom ontwikkelde KEF nu ook de kleinere KEF Blade 2 om een oplossing te bieden voor kleinere ruimtes.

De drieweg basreflexluidspreker Blade 2 heeft dezelfde akoestieke kwaliteiten, trendsettende vormgeving, geavanceerde drivertechnologie en unieke single apparent source configuratie als de eerste Blade. Ook de audiokwaliteit is volgens KEF bij beide luidsprekers identiek. De geavanceerde basdrivers (165 mm) zijn zo samengesteld dat het akoestische middelpunt vanuit precies hetzelfde punt komt als dat van de Uni-Q HF/MF driver array. Zo krijg je een geluid dat vanuit een foutloos coherente bron komt.

Het design van de KEF Blade 2 is slank en parabolisch. Dankzij dit ontwerp heeft de kast geen enkel negatief effect op het geluid. Vanbinnen heeft de KEF Blade 2 nieuwe ventilatie-, verstijvings- en geluidstechnologie.

De Blade 2 kan je, net zoals de Blade, kopen in Piano Black, Snow White, Warm Metallic Grey, Light Metallic Silver en Racing Red. Dankzij ‘Kent Engineering and Foundry’ zijn er twee extra uitvoeringen in Frosted Blue (oorspronkelijke kleur van het KEF-logo) en Frosted Copper Black. De adviesprijs van de Blade 2 zal ongeveer 17.500 euro per paar bedragen, kopen kan je deze prachtige speakerset vanaf deze zomer.