Home cinema systeem MP-50 processor met SDA-2400 amplifiers

Home cinema systeem MP-50 processor met SDA-2400 amplifiers Reviewed

Recensent Doug Blackburn schrijft voor ‘The Essential Home Theatre Resource’. Het wereldbekende home cinema magazine bestaat al 22 jaar!

Blackburn heeft een uitgebreide test gedaan met de Lyngdorf Audio MP-50 surround sound processor in combinatie met de Lyngdorf Audio SDA 2400 eindversterkers waarin hij tot in detail de product-styling en state-of-the-art prestaties beschrijft.
Hij begint met een overzicht van alle mogelijkheden en aansluitingen op de Lyngdorf Audio MP-50. En spreekt lovend over deze ingenieuze Deense techniek en het mooie design alvorens hij verder gaat met de bespreking van de slanke SDA 2400 versterkers die een uitgangsvermogen van 2X400 watt hebben. Ondanks een laag gewicht geeft het toestel weinig warmte af. En geeft een zeer krachtig en dynamisch geluid weer. De signaal- ruisverhouding van de SDA 2400 is bijzonder laag.

“Eén van de eerste dingen die mij opviel was dat de set duidelijk ‘stiller’ is dan wat normaliter het geval is. Er zijn maar een paar producten die ik getest heb die in de buurt komen van de Lyngdorf. Dat zijn de processors van Datasat en Trinnov en ook de versterkers van Datasat.
Muziek en filmfragmenten klinken nóg dramatischer omdat RoomPerfect de invloed van de akoestiek van de luisterruimte grotendeels elimineert. Ik heb dit nog nooit zo goed ervaren als met de MP-50/SDA-2400 combinatie.”

Blackburn gaat verder met het testen van de RoomPerfect™ (het ruimte-akoestiek correctiesysteem van Lyngdorf) op de juiste integratie in de ruimte en de audioprestaties:

“Iets zorgt ervoor dat dit Home cinema systeem perfect werkt, ik heb nog nooit een roomcorrectie systeem gehoord wat zo goed klinkt als RoomPerfect™. Vooral de integratie van subwoofers met elk afzonderlijk kanaal; Met Roomperfect is dit gevoel van naadloze integratie over het hele frequentiebereik overweldigend. Ik hoor niet echt dingen die ik niet eerder heb gehoord, maar alles klinkt wel beter dan ooit tevoren.”

De beoordeling van deze test is een absolute goedkeuring van de Lyngdorf toestellen, vooral door het gebruik van RoomPerfect™

“De Lyngdorf MP-50 home cinema processor en de SDA-2400 versterkers presteren zo goed dat het geluid beter is dan dat ik ooit hoorde in mijn multi channel luisterruimte. Gebruik je ook nog de standaard ingebouwde RoomPerfect™ dan til je het systeem naar absolute topprestaties. Het grootste voordeel van RoomPerfect is dat alle luidsprekers van de laagste tot hoogste frequentie uit één weergever lijken te komen maar dan vanuit alle richtingen…
Ik heb zulke prestaties nog nooit eerder ervaren, enkel in mijn verbeelding kon ik me voorstellen dat zo’n verbetering op de één of andere manier mogelijk zou zijn.
De Lyngdorf producten zijn wat mij betreft een klasse apart en staan op eenzame hoogte.”

Recensie van Doug Blackburn.