Custom Install luidsprekers van Lyngdorf Audio

custom install luidsprekers Lyngdorf Audio CI speakers

Met de introductie van custom install luidsprekers biedt het audiobedrijf Lyngdorf Audio complete oplossingen aan voor discrete inbouw van luidsprekersystemen; Wand- en plafondluidsprekers voor surround sound en meeslepende audio in thuisbioscopen.

Lyngdorf Audio begon al met digitale versterking voordat het overstapte naar meerkanaals audioverwerking voor surroundgeluid en ontwikkelde vervolgens de luidsprekertechnologie in de vorm van de MH-3 , MH-2 en FR-1 luidsprekers. In de afgelopen drie jaar is Lyngdorf Audio uitgebreid met de bekroonde en succesvolle meerkanaals AV-processors, MP-40 en MP-60 2.1.

Custom Install luidsprekers met expertise van Steinway & Sons

Op maat gemaakte installatieproducten maakten al eerder een aanzienlijk deel uit van het Steinway & Sons hogere segment luidsprekerprogramma van dit Deense bedrijf. De serie bestaat uit meer dan 15 verschillende luidsprekers; in-wall, on-wall en in-ceiling-luidsprekers voor uitstekende Steinway & Sons-thuisbioscopen en grotere theatersystemen.

Het is dan ook een logische volgende stap om de expertise van Steinway & Sons over te nemen in de custom install luidsprekers van Lyngdorf Audio. Vanaf nu maakt ook Lyngdorf Audio deze discrete esthetiek mogelijk in de uitvoering van architectonische maatwerkoplossingen.

Lyngdorf Audio Discreet serie

Het Discreet assortiment bestaat uit de D-500 en D-500 Center full range 2-weg luidsprekers plus de kleinere ‘overal te gebruiken’ D-5 en plafondinbouw D-5 IC-modellen.

Het CI-luidspreker assortiment bestaat uit vier modellen, waarvan drie in de LS-1000 luidsprekerserie; (links, center en rechts) en één BW-boundary woofer.

Inmiddels zijn de LS-1000 luidsprekers verkrijgbaar in afzonderlijke configuraties voor linker-, rechter- en middenkanalen. Deze zijn ontworpen voor grotere thuisbioscopen waar meerdere zitrijen / luisterposities, een gecoördineerde, coherente audiopresentatie vereisen.

De nieuwe Lyngdorf LS-1000 lijnbronluidsprekers zijn speciaal ontworpen voor aangepaste installaties. Bijvoorbeeld waar verminderde vloer- en plafondreflecties en een uniforme geluidsverspreiding voor langere of bredere luistergebieden vereist zijn. Dit om de beste geluidservaring te bereiken.

De LS-1000 heeft een vrij ondiepe satijn-matzwarte behuizing, zodat hij ook aan de muur kan worden geplaatst. Er is echter geen stoffen rooster om de aandrijfunits af te dekken.

De BW-20 is een nieuwe boundary-woofer die elke vermelding van de beschrijving ‘subwoofer’ schuwt, aangezien de frequentierespons breder is dan die welke normaal wordt geassocieerd met deze naamgeving. Hoewel een subwoofer in wezen is wat hij is.

Meer details over de Discreet D serie, LS-1000, en BW boundary-woofer kan je bekijken op de productpagina van Hifi Corner Trading


“De nieuwe Lyngdorf Audio installatieluidsprekers op maat zullen ons aanbod op de CI-markt in het Lyngdorf Audio assortiment aanvullen, aangezien we een totaalleverancier willen zijn van producten voor hoogwaardige residentiële geluidssystemen. Met deze lijn Custom Install luidsprekers hebben we voldaan aan de vraag van onze partners om ons productportfolio uit te breiden met een flexibel assortiment wand- en plafondluidsprekers van dezelfde compromisloze kwaliteit als onze meerkanaals processors MP-40 en MP- 60 2.1.”

Anker Haldan, CCO, SL Audio A/S

Nog meer informatie over de D serie, LS-1000, en BW models op de website van Steinway Lyngdorf;
Discreet D serie: D-500 & D-500 Center en D-5 & D-5 IC
Drie nieuwe LS-1000 speakers: LS-1000
BW-boundary woofer: BW-20

Of simpelweg even bellen met HIFI CORNER +32(0) 33220111 

Lyngdorf surround sound kamer bij Hifi Corner

Kom gerust langs!

Stijn Hillen, van onze winkel te Deurne verwelkomt je graag om dit nieuwe Lyngdorf Audio Ci-gamma luidsprekers te demonstreren vanaf maart 2022 in onze nieuwe Lyngdorf surround sound kamer.

Contact en de Openingstijden