Cambridge Audio stelt nieuwe CX serie voor

De Cambridge Audio Azurlijn werd reeds in 2003 geïntroduceerd en er waren voortdurend verbeteringen aan de oorspronkelijke toestellen. De nieuwe CX serie is echter volledig opnieuw ontworpen. De CX behuizingen zijn voorzien van dik geborsteld aluminium en voorzien van ”Floating Aestethics” en een unieke afgeschuinde basis. Omdat het ontwerp een laag-resonant chassis heeft nemen de geluidsprestaties duidelijk waarneembaar toe. Naast de nieuwe Cambridge Audio CX Serie heeft men ook een nieuw logo ontworpen waarvan alle nieuwe modellen zullen voorzien zijn.

Cambridge Audio CX-serie zal luisteren in het digitale tijdperk revolutionair veranderen. Dit is het resultaat van meer dan 40 jaar ervaring met de digitale aspecten van HiFi binnen een traditie van vernieuwende ontwerpen

Wat bieden de nieuwe ontwikkelingen binnen de Cambridge Audio CX serie?

Cambridge Audio heeft al meer dan 40 jaar ervaring met de verschillende, en ook digitale, aspecten van Hifi. Dit resulteert in een adembenemend precieze, gedetailleerde geluidservaring en probleemloze compatibiliteit met alle soorten digitale bestanden. De Cambridge Audio CX serie ziet er met de vernieuwde vormgeving zeer goed uit en de muziekweergave staat zeker op hetzelfde niveau. De behuizing en chassis zijn zeer laag-resonant, een zwaar onderschat ontwerp-aspect in de hifi business, en draagt sterk bij aan de hoge geluidskwaliteit.

Opvallend is ook het full colourdisplay en de slimme Android en iOS compatible App-bediening voor de netwerkstreamer. De apps hebben een volledige make-over ondergaan die gezorgd heeft voor een bedieningscomfort dat uniek genoemd mag worden.

De Cambridge Audio CX serie bestaat uit de volgende componenten:

2 Geïntegreerde versterkers met voldoende power, precisie en digitale mogelijkheden.
CXA-60 een 2x60W versterker aan €889
CXA-80 een 2x80W versterker aan €1089

2 surround receivers voor audiofielen die ook van home cinema ervaring houden.
CXR-120 een surround receiver van 120W/kanaal aan €2.189
CXR-200 een surround receiver van 200W/kanaal aan €2.679

Een netwerk-speler voor een kwalitatieve connectie tussen je huisnetwerk, harde schijven en streaming services.
CXN netwerk-speler €1089

Een cd-speler met foutcorrectie voor het kristalhelder afspelen van je cd-collectie
CXC cd-speler €549